Γιατί η Λεπέν «πήρε άδεια» από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου

Gazzetta team
Γιατί η Λεπέν «πήρε άδεια» από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου
Το υπερκομματικό προφίλ της προεδρικής υποψήφιας και το «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους

Πρόσωπο πάνω από κομματικές γραμμές θέλει να δείξει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, ελπίζοντας να προσελκύσει περισσότερους Γάλλους ψηφοφόρους μέχρι τις 7 Μαΐου που διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών.

Έτσι ανακοίνωσε χθες πως «παίρνει άδεια» από την ηγεσία του κόμματός της δίνοντας ταυτόχρονα το στίγμα της καμπάνιας της προς τον δεύτερο γύρο: «Μπορούμε να νικήσουμε, θα νικήσουμε».

Όπως εξηγεί το BBC, η φράση της έδειχνε προσωρινή αποχώρηση από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου ενώ η ίδια εξήγησε την απόφασή της λέγοντας πως προέρχεται από «τη βαθιά πεποίθησή της» πως ο πρόεδρος πρέπει να ενώσει όλους τους Γάλλους πολίτες.

«Έτσι, απόψε, δεν είμαι πια η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου. Είμαι η υποψήφια για τη γαλλική προεδρία» τόνισε σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η κίνηση της Λεπέν αποτιμάται ως συμβολική ενέργεια που στόχο έχει να αναδείξει το ενδιαφέρον της συνολικά για τη χώρα της και όχι για το κόμμα της. Παράλληλα δείχνει να επιχειρεί να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους υποψηφίων που ηττήθηκαν στον πρώτο γύρο, ειδικά εκείνους του Φρανσουά Φιγιόν.


Πηγή: newsbeast.gr