Τραγωδία με 16 νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά της Λέσβου

Gazzetta team
Τραγωδία με 16 νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά της Λέσβου
Κατά πληροφορίες, το τουρκικό λιμενικό έχει περισυλλέξει επτά από τις 16 σορούς - Σώθηκε μια έγκυος που είπε ότι στο σκάφος που ξεκίνησε από την Τουρκία επέβαιναν 25 άτομα.

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ανοιχτά της Λέσβου, όταν αρχικά εντοπίστηκαν οι σοροί πέντε ανθρώπων στη θάλασσα από σουηδικό σκάφος της Frontex.

Λίγη ώρα αργότερα ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 16 καθώς είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό νεκροί έχουν ανασυρθεί 9 άνθρωποι. Πιο τυχερή αποδείχθηκε μια έγκυος που σώθηκε από το πλήρωμα πλωτού του Λιμενικού που έσπευσε στην περιοχή. Όπως είπε στους Λιμενικούς, αν και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, στο πλοίο που είχε ξεκινήσει στις 11 το βράδυ από τα τουρκικά παράλια επέβαιναν συνολικά περίπου 25 πρόσφυγες.

Εκτός από την έγκυο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έχει διασωθεί άλλο ένα άτομο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επτά από τις 16 σορούς έχουν ανασύρει σκάφη του τουρκικού λιμενικού που πραγματοποιούν έρευνες στα τουρκικά χωρικά ύδατα καθώς το ναυάγιο συνέβη βόρεια του Μολύβου, ανάμεσα από Ελλάδα και Τουρκία υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Από ελληνικής πλευράς στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ιδιωτικά σκάφη αλλά και ένα σκάφος και ένα ελικόπτερο της Frontex.
Πηγή: protothema.gr