O Δραγασάκης τα λέει με Τραπεζίτες για τη χρηματοδότηση της Οικονομίας

Gazzetta team
O Δραγασάκης τα λέει με Τραπεζίτες για τη χρηματοδότηση της Οικονομίας
Συνάντηση με τους επικεφαλής του τραπεζικού συστήματος θα έχει σήμερα στη μία το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η χρηματοδότηση της Οικονομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση θα συμμετέχουν εκτός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, η γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Έλενα Παπαδοπούλου, ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης.

Από την πλευρά των Τραπεζών θα είναι το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών (Εθνική, Peiraios, Alpha Bank και Eurobank) και της Attica Bank.

Μεταξύ των άλλων πρόκειται να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, του ΕΣΠΑ και γενικότερα ζητήματα για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.