Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μακρόν, κόντρα στην Λεπέν

Gazzetta team
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μακρόν, κόντρα στην Λεπέν
Ξεκάθαρα προς τον Μακρόν, κόντρα στην ακροδεξιά Λεπέν στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του δεύτερου γύρου των Γαλλικών εκλογών, ο οποίος αρχικά είχε στηρίξει τον Μελανσόν.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επίσημο σχόλιο δεν υπήρξε μέχρι αργά χθες βράδυ, ωστόσο, τον τόνο έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου που με ανάρτησή της στο twitter σχολίασε: «Αριστερή στάση ευθύνης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν».

Και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Ψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Δεν χρειάζονται μιζέριες και γκρίνιες, χρειάζεται η γαλλική ακροδεξιά να καταγράψει το μικρότερο δυνατό ποσοστό στον δεύτερο γύρο. Χρειάζεται ένα πανδημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις ιδέες που εκπροσωπεί η γαλλική ακροδεξιά. Αν ο Μακρόν γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η Αριστερά μπορεί και πρέπει να του κάνει προγραμματική αντιπολίτευση».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έδωσε με τη σειρά του το στίγμα γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Για τον β' γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών λέμε καθαρά: Δημοκρατική πανστρατιά κατά της ακροδεξιάς Λεπέν, όπως ζητά και το Γαλλικό ΚΚ».

Πηγή: iefimerida.gr