Λεπέν: «Επιτεύχθηκε το πρώτο βήμα»

Gazzetta team
Λεπέν: «Επιτεύχθηκε το πρώτο βήμα»
Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίν Λεπέν έπειτα από τα exit polls.

«Με ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, εσάς τους γάλλους πατριώτες. Το πρώτο βήμα για το προεδρικό μέγαρο έχει επιτευχθεί». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν, μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Είναι μια πράξη υπερηφάνειας του γαλλικού λαού που θέλει ένα άλλο μέλλον. Το σύστημα προσπάθησε να έχει μεγαλύτερο ρόλο. Επιτέλους όμως τώρα θα έχουμε τη δική μας φωνή. Πρέπει να αδράξουμε την ιστορική ευκαιρία. Το διακύβευμα είναι η παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τα θεμέλια του δικού μας πολιτισμού» τόνισε η Λεπέν και πρόσθεσε: «Σας προτείνω την εναλλακτική επιλογή που θα είναι θεμελιώδης και θα θέσει σε εφαρμογή τη δική μας πολιτική. Θέλουμε να απελευθερώσουμε το γαλλικό λαό. Να ελευθερώσουμε τους γάλλους πατριώτες. Είμαι η υποψήφια του λαού. Καλώ όλους τους γάλλους πατριώτες από όπου και αν προέρχονται, τους καλώ να βγουν από τα δικά τους καταφύγια και να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της χώρας».

«Ο Ντε Γκωλ μιλούσε για ένα υπερήφανο έθνος. Αυτή τη Γαλλία και την αρχή εμείς αγαπάμε και θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στο γαλλικό λαό» κατάληξε η Λεπέν.

Πηγή: insider.gr