Γάλλοι πολίτες προσπάθησαν να πείσουν τους αναποφάσιστους

Gazzetta team
Γάλλοι πολίτες προσπάθησαν να πείσουν τους αναποφάσιστους
Πολίτες ανέλαβαν πρωτοβουλίες, ώστε να βοηθηθούν οι ανήμποροι να πάνε στα εκλογικά τους κέντρα, αλλά και για να πεισθούν οι αναποφάσιστοι να κάνουν το βήμα προς την κάλπη.

Για τον κρίσιμο αυτό πρώτο γύρο της προεδρικής εκλογής ορισμένοι πολίτες ανέλαβαν πρωτοβουλίες ώστε να βοηθηθούν οι ανήμποροι να πάνε στα εκλογικά τους κέντρα, αλλά και να πεισθούν οι αναποφάσιστοι να κάνουν το βήμα...

Ταξί δωρεάν

Πρώτος έδωσε την ιδέα ένας ταξιτζής στη Βρετάνη που από την Κυριακή 9 Απριλίου έκανε γνωστό μέσα από τον Τύπο ότι για τη σημερινή μέρα το ταξί του θα είναι στη διάθεση των ηλικιωμένων ή άλλων ανήμπορων ψηφοφόρων για να τους μεταφέρει στο εκλογικό τους κέντρο. « Έρχομαι στη θέση τους, μια μέρα θα γεράσω και εγώ και θα ήθελα κάποιος να ασχοληθεί μαζί μου», δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο «France Bleu » ο Γκιγιόμ Αμόν που έχει το ίδιο επώνυμο με τον υποψήφιο Μπενουά Αμόν αλλά καμία σχέση μαζί του όπως εξήγησε.

Η ιδέα του γοήτευσε και συμπαρέσυρε ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων του που μέσα από το διαδίκτυο προσφέρουν μεταφορά δωρεάν με το ταξί τους για όσους έχουν πρόβλημα.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου για τη δημοκρατία...

Στο Παρίσι, το blog « My little Paris » είχε την πρωτοβουλία να οργανώσει περίπου 20 μπαρ γύρω από την ιδέα ότι, όσοι πελάτες έχουν τη σφραγίδα στο εκλογικό τους βιβλιάριο ότι ψήφισαν, θα έχουν δωρεάν ποτό.

Στο νησί Ολερόν (νότιο-δυτικά), το ξενοδοχείο προσφέρει μια τρίτη νύχτα δωρεάν, για τους αναποφάσιστους που θα μπορέσουν να ψηφίσουν και να περάσουν ένα τριήμερο στο νησάκι.

Το περιοδικό «Observateur» προτείνει 4 εβδομάδες δωρεάν συνδρομή σαν ανταμοιβή στους πολίτες που εκτέλεσαν το εκλογικό τους καθήκον τους.

Η εταιρία «Blablacar» που οργανώνει ομαδικές μετακινήσεις πολιτών (συνεπιβατισμό) μπήκε και αυτή στο παιγνίδι, οργανώνοντας την «μπλαμπλαψήφο» ! στις αρχές του απογεύματος, είχαν ήδη μεταφερθεί δωρεάν 45 άτομα στο εκλογικό τους κέντρο.

Πηγή: koolnews.gr