«Σύμμαχος-κλειδί και για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας η Ελλάδα»

Gazzetta team
«Σύμμαχος-κλειδί και για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας η Ελλάδα»
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, θεωρεί πως η Ελλάδα είναι σύμμαχος-κλειδί για την σταθερότητα στην περιοχή για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Σύμμαχο-κλειδί και στρατηγικό κρίσιμο παράγοντα για την εμπέδωση κλίματος ασφαλείας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη» που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί από την ΕΤ1.

«Είναι επίσης ένας συνεργάτης-κλειδί στην ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες της Βορείου Αφρικής. Ένας δυνατός σύμμαχος στην συνεργασία με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων διατηρώντας μια Ευρωπαϊκή τροχιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε ότι η αμερικανική πλευρά προβλέπει στη συνεργασία με την Ελλάδα «θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του 21αιώνα. Ιδιαίτερα σε θέματα σταθερότητας στην γειτονιά μας και όπως ανέφερα, στη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που πλήττει την δημοκρατία».

Ο Αμερικανός πρέσβης τάχθηκε υπέρ της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο μέχρι την επικράτηση της ειρήνης στη Συρία.

«Η παρουσία του ΝΑΤΟ βοήθησε στην μείωση των συνεπειών που προκλήθηκαν από το προσφυγικό κύμα» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι «δουλεύουμε για τη λύση του προβλήματος που είναι η επικράτηση της ειρήνης στη Συρία, αλλά μέχρι τότε στηρίζουμε την παρουσία αυτή».

Τέλος, σχολίασε ότι η βάση της Σούδας «διαδραματίζει κεντρικό ρόλο και είναι σημαντική για τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου».

«Γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών-αεροπορικών-ναυτικών δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ «με τέτοιο τρόπο που θα ενισχύσει την ασφάλεια και των χωρών μας».