Ηλεία: Υπερβολικά πολλές πυρκαγιές πριν την αντιπυρική περίοδο

Gazzetta team
Ηλεία: Υπερβολικά πολλές πυρκαγιές πριν την αντιπυρική περίοδο
Σε μια μακρά άνομβρη περίοδο οι καιρικές συνθήκες προκαλούν πονοκέφαλο στην διοίκηση της Πυροσβεστικής που πλέον ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Περιορισμό στη χρήση πυρός στην ύπαιθρο ζητά η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ηλεία, μιας και τα πρόσφατα περιστατικά πυρκαγιών στη νότια Ηλεία δυσκόλεψαν αρκετά το έργο της.

Τρεις φωτιές χθες σε Γιαννιτσοχώρι, Στόμιο και Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησαν από την καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας και λόγω των ισχυρών ανέμων προκάλεσαν πολλά προβλήματα καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση την κατάσβεσή τους.

Σε μια μακρά άνομβρη περίοδο οι καιρικές συνθήκες προκαλούν πονοκέφαλο στην διοίκηση της Πυροσβεστικής που πλέον ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τι κι αν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η αντιπυρική περίοδος θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα φωτιά στην ύπαιθρο με τους ίδιους όρους και να αποφεύγουν σε κάθε περίπτωση να προχωρούν σε καύσεις.
Ακόμα και αν πέσουν λίγες βροχές σήμερα και αύριο δεν είναι ικανές να διαφοροποιήσουν τις συνθήκες που επικρατούν και που ευνοούν επί της ουσίας κάθε καύση στην ύπαιθρο.

Πηγή: protothema.gr