«Σε υπουργείο Αλχημείας μετέτρεψαν το υπουργείο Εργασίας», λέει ο Βρούτσης

Gazzetta team
«Σε υπουργείο Αλχημείας μετέτρεψαν το υπουργείο Εργασίας», λέει ο Βρούτσης
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, εκτόξευσε βολές κατά του υπουργείου Εργασίες.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση για πλεόνασμα 100.000.000 του ΕΦΚΑ για το 1ο τρίμηνο του 2017.

Ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζει το πλεόνασμα «πλασματικό», ενώ κατηγορεί το υπουργείο ότι δεν παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία. Υπενθυμίζει δε, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ ο προϋπολογισμός του για το 2017, παρουσιάζει ετήσιο έλλειμμα που ανέρχεται σε 1,048 δισ. ευρώ, άρα έλλειμμα για το 1ο τρίμηνο 261.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βρούτση αναφέρει τα εξής:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για πολλοστή φορά, με ασύλληπτα προκλητικό τρόπο δηλώνει πλασματικό πλεόνασμα των 100.000.000 ευρώ του ΕΦΚΑ για το 1ο τρίμηνο του 2017, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες για την επιτυχία και αποτελεσματικότητα του μορφώματος ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, Ν. 4387/2016.

Ισχυρίζονται – χωρίς βέβαια να παρουσιάζουν αναλυτικά στοιχεία – πλεόνασμα τριμήνου 100.000.000 ευρώ, αν και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ ο προϋπολογισμός του για το 2017, παρουσιάζει ετήσιο έλλειμμα που ανέρχεται σε 1,048 δις ευρώ, άρα έλλειμμα για το 1ο τρίμηνο 261.000.000 ευρώ. Δηλαδή, ισχυρίζονται ότι ο ΕΦΚΑ βελτίωσε τα τρέχοντα οικονομικά του στοιχεία το 1ο τρίμηνο συνολικά κατά 361.000.000 ευρώ έναντι του προϋπολογισμού του.

Επειδή η αυθάδεια και το θράσος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο καθώς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη σκληρή και επώδυνη πραγματικότητα, τους καλούμε να απαντήσουν:

Έχουν συνυπολογίσει;

Τις 120.000 κύριες συντάξεις που εκκρεμούν;
Τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ;
Τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς το ΕΤΕΑΕΠ (εισφορές για επικουρική και εφάπαξ);
Τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς τον ΟΑΕΔ;
Τις διπλές και λάθος εισφορές που έχουν καταλογισθεί στους ασφαλισμένους;
Τους υποχρεωτικούς συμψηφισμούς που πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν το 2ο εξάμηνο;
Τις κάθε είδους υποχρεώσεις προς τρίτους;

Ας σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και ας αναλογισθούν πόσο κακό κάνουν σε συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Άλλωστε, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Κατρούγκαλος υπόσχονταν αυξήσεις των συντάξεων, κάτι το οποίο δεν θα συμβεί, αφού 5 μήνες μετά, ανακοινώθηκε η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που θα οδηγήσει τις συντάξεις σε νέες μειώσεις».

Πηγή: koolnews.gr