Τσίπρας: «Προσωπικό μου στοίχημα να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια αυτή η κυβέρνηση»

Gazzetta team
Τσίπρας: «Προσωπικό μου στοίχημα να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια αυτή η κυβέρνηση»
Σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως είναι προσωπικό του στοίχημα είναι να βγάλουν την χώρα από τα μνημόνια.

Μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης και του ίδιου να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, ορίζοντάς το ως προσωπικό του στοίχημα και δίνοντας το στίγμα της «επόμενης μέρας», με δηλώσεις του στις κυριακάτικες εφημερίδες «Real News» και «Έθνος της Κυριακής».

Στον απόηχο των θετικών στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για τα πλεονάσματα (ΕΛΣΤΑΤ, αναθεωρημένες πρβολέψεις ΔΝΤ), ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «διαψεύσαμε τις "Κασσάνδρες", ότι η κυβέρνηση μιλάει πια με τα έργα της"», για να υπογραμμίσει πως «έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας».

Συγκεκριμένα, σε δήλωση του στην εφημερίδα «Real News», ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: «Προσωπικό μου στοίχημα είναι η κυβέρνηση αυτή να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Το αποτέλεσμα του 2016 εξουδετέρωσε Σόιμπλε και ΔΝΤ. Αφήσαμε άφωνη την Ευρώπη. Έχουμε πια μπροστά μας ανοιχτό ορίζοντα διετίας. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί».

«Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες. Μιλάμε πια με τα έργα μας. Η καταστροφολογία είναι πλέον γραφική», τονίζει σε δήλωση του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Πηγή: ΑΠΕ