Παρίσι: Συνελήφθη άνδρας που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικό

Gazzetta team
Παρίσι: Συνελήφθη άνδρας που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικό
Πανικός στο Παρίσι! Ένας άνδρας συνελήφθη στον σταθμό Γκαρ ντι Νορ στο Παρίσι, καθώς απείλησε με μαχαίρι αστυνομικό.

Ένας άνδρας που κρατούσε μαχαίρι απείλησε αστυνομικό στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού Γκαρ ντι Νορ προκαλώντας πανικό προτού συλληφθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Γαλλλίας (SNCF).

Το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών με την χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα και από τον θάνατο ενός αστυνομικού από την επίθεση ενόπλου ισλαμιστή στο Παρίσι την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο άνδρας αυτός είχε πλησιάσει τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στον σιδηροδρομικό σταθμό. Κλήθηκε να πέσει κάτω και να ακολουθήσει τις εντολές τους προτού συλληφθεί.

Το περιστατικό προκάλεσε πανικό μεταξύ των επιβατών που προσπάθησαν να φύγουν από την περιοχή, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, ο οποίος πρόσθεσε ότι προκλήθηκε καθυστέρηση στα δρομολόγια των τρένων.

Η σύλληψη προκάλεσε κρίση πανικού στο πλήθος που βρισκόταν στον σταθμό και πολλοί ταξιδιώτες εγκατέλειψαν τις αποσκευές τους.

Ο σταθμός έκλεισε για λίγη ώρα, ενώ η επιβίβαση στα Eurostar με προορισμό το Λονδίνο διεκόπη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Η ηρεμία επανήλθε λίγη ώρα αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ