Τι διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία του ισλαμικού κράτους (pics& vid)

Gazzetta team
Τι διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία του ισλαμικού κράτους (pics& vid)
Οι παιδαγωγικές μέθοδοι της Κόλασης που φτιάχνουν ολοταχώς τη νέα γενιά των τζιχαντιστών...

Εκεί που τα κουτάβια μετατρέπονται σε θεριά ανήμερα, εκεί βρίσκεσαι στα σίγουρα στις εκπαιδευτικές δομές του χαλιφάτου του τρόμου.

Μην περιμένετε φυσικά σχολεία σαν αυτά που υπάρχουν στον υπόλοιπο κόσμο, όπου χαρούμενες παιδικές φατσούλες παίζουν στην αυλή ή διαβάζουν ανέμελα τα μαθήματά τους.

Αλίμονο, εδώ μιλάμε για σχολεία που μόνο κατ’ όνομα μπορούν να ονομαστούν έτσι, μιας και οι έρημοι της Συρίας κρύβουν εκπλήξεις που δεν είναι για τον λιπόψυχο.

Σύμφωνα μάλιστα με τη δεξαμενή σκέψης Quilliam Foundation, κάπου 30.000 παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο και μεγαλώνουν κάτω από τη μαύρη σημαία, πηγαίνοντας κατόπιν στο σχολείο.

Το μόνο που θα γνωρίσουν στα πρώτα και τρυφερά αυτά χρόνια τους είναι η ζωή εντός χαλιφάτου, κάτι που σημαίνει πως θα υποβληθούν σε συστηματική προπαγάνδα και καθημερινή πλύση εγκεφάλου, αποτελώντας έτσι την επόμενη γενιά των φανατικών εξτρεμιστών.

Το σχολείο μετατρέπεται στον βασικό μοχλό της τζιχαντιστικής ιδεολογίας, μιας και η τάξη παραμένει το βαρύ πυροβολικό της κατήχησης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος θα παραμείνει κραταιό για τουλάχιστον άλλη μία γενιά.

Τι γίνεται όμως πραγματικά στις σχολικές αίθουσες του ISIS; Αρπάζει πράγματι το καθεστώς τα παιδιά από τους γονείς τους, τα υποβάλλει σε εντατική προπαγάνδα και τα μετατρέπει σε παντοτινούς εχθρούς του υπόλοιπου κόσμου;

Με μια λέξη, ναι. Μόνο που και πάλι είναι ακόμα χειρότερο απ’ ό,τι πιστεύουμε…

Η στρατολόγηση

iisisiaollsostarttter1

Αντίθετα με κάποιες ισλαμικές χώρες, όπως η Σομαλία, η βασική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική στο ισλαμικό χαλιφάτο και η κατ’ οίκον μάθηση απαγορεύεται μάλιστα διά ροπάλου. Το ISIS θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο της εκπαίδευσης των νιάτων του και έχει καλούς λόγους γι’ αυτό.

Διαθέτει λοιπόν αντίστοιχη κρατική επιτροπή (Diwan al-Ta’aleem) που σκαρώνει και εφαρμόζει την εκπαιδευτική πολιτική του κρατιδίου και ελέγχει τις προσωπικές απόψεις των δασκάλων. Κάθε αναξιόπιστος ή επίφοβος εκπαιδευτικός παίρνει τον δρόμο της δημόσιας εκτέλεσης και μιας και το Ισλαμικό Κράτος το έχει κάνει αυτό δεκάδες φορές, είναι πια σχετικά σίγουρο πως το μήνυμα το έχουν πάρει όλοι.

Όσο για τα παιδιά που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό των σχολικών αιθουσών, τα περισσότερα προέρχονται από γονείς που τα εμπιστεύονται εθελοντικά στις δομές της εξτρεμιστικής μουσουλμανικής ουτοπίας. Υπάρχουν ωστόσο και άλλα τόσα που έχουν αρπαχτεί από τις οικογένειές τους, από Γιαζίντι και άραβες σιίτες κυρίως.

iisisiaollsostarttter2

Αγόρια και κορίτσια φοιτούν στην προπαρασκευαστική τάξη (το δικό μας νηπιαγωγείο) δίπλα δίπλα, αν και αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα βρεθούν μαζί μέχρι την ενηλικίωσή τους. Στην πρώτη τάξη του κανονικού σχολείου, τα εξάχρονα κοριτσάκια φορούν το χιτζάμπ τους και εκπαιδεύονται στο πώς θα γίνουν καλές μητέρες («μαργαριτάρια του χαλιφάτου», τα αποκαλούν επισήμως). Όσες δεν τα πάνε καλά εδώ, θα διδαχθούν το δεύτερο καλύτερο αγαθό, πώς να γίνουν δηλαδή καμικάζι αυτοκτονίας.

Τα αγόρια φοιτούν στα δικά τους σχολεία και μαθαίνουν τα αντρικά πράγματα, γυμναστική, οπλοχρησία και πώς να αφανίζουν σιίτες, εβραίους και όλους τους άλλους εχθρούς του αυτοανακηρυγμένου χαλιφάτου. Στο όνομα του Αλλάχ, πάντα. Η εκπαίδευση της φρίκης θα συνεχιστεί μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά τα αγόρια και να γίνουν πλήρη μέλη του ISIS. Προκαθορισμένη ηλικία δεν υπάρχει γι’ αυτό, καθώς το πράγμα κρίνεται ανά περίπτωση και έχει να κάνει με την «ωριμότητα» του στρατολογημένου. Συνήθως η εκπαίδευση τελειώνει στα 16, υπάρχουν πάντως ακόμα και οχτάχρονα που υπηρετούν κανονικά στον στρατό του ισλαμικού εξτρεμισμού…

Πρώτα μαθήματα

iisisiaollsostarttter4

Γραφή, ανάγνωση και αριθμητική δεν διαδραματίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο στην τάξη. Το πρωταρχικό μέλημα του ISIS είναι να ενσταλάξει στις καρδιές τους το μίσος αλλά και τη συγκεκριμένη κοσμοθεώρηση του τζιχαντιστή, ώστε να γίνουν παντοτινοί υπηρέτες των δολοφονικών σκοπών των στρατολόγων.

Οι «θρησκευτικές σπουδές» είναι η πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα στις τρυφερές αυτές ηλικίες. Τα παιδάκια δεν μαθαίνουν γραφή ή ανάγνωση, αποστηθίζουν απλώς το Κοράνι. Η πρώτη αυτή επαφή με το σχολικό πλαίσιο ολοκληρώνεται με μαθήματα πάνω στον ισλαμικό μονοθεϊσμό, τους θρησκευτικούς νόμους, τις προσευχές, αλλά και ιστορίες από τη ζωή του Μωάμεθ.

Όταν γίνουν εξπέρ στα θρησκευτικά, οι μαθητές ξεκινούν τα μαθήματα ιστορίας. Από την εκδοχή του Κορανίου για τους πρωτόπλαστους δηλαδή μέχρι και όποιον έχει στραβοκοιτάξει ποτέ μουσουλμάνο στο διάβα του χρόνου. Οι ευρωπαίοι Σταυροφόροι έχουν όσο να πεις την τιμητική τους εδώ.

iisisiaollsostarttter9

Η μαθητιώσα νεολαία μαθαίνει επίσης «γεωγραφία», αποστήθιση των ηπείρων δηλαδή και απομνημόνευση των χωρών όπου ζουν οι άπιστοι. Όσο για τα μαθήματα επιστήμης, είναι αυτό ακριβώς που περιμένετε: ανύπαρκτα! Κάθε δυτικό μοντέλο σκέψης αποκαλείται ισοπεδωτικά «μάθημα αθεΐας» και έχει εξοριστεί από τις εγκύκλιες σπουδές.

Είναι όμως η γυμναστική εκεί που φαίνεται να διαπρέπει το εκπαιδευτικό όραμα του Ισλαμικού Κράτους. Αποκαλώντας τη «εκπαίδευση τζιχάντ», το μάθημα καλύπτει τα πάντα, από παρέλαση και τρέξιμο σε σχηματισμό, μέχρι κολύμπι, πολεμικές τέχνες και στρατιωτικού τύπου γυμνάσια.

Η διδακτέα ύλη της προπαγάνδας

iisisiaollsostarttter5

Εδώ υπάρχει ένα ειδικό σώμα «παιδαγωγών», ειδικά εκπαιδευμένων και εξονυχιστικά ελεγμένων για τον βαθμό της προσήλωσής τους στα ιδανικά του ISIS, που ασχολείται με τον νευραλγικό αυτό παράγοντα της εγκύκλιας παιδείας του εξτρεμισμού. Δάσκαλοι που δούλευαν ως εκπαιδευτικοί πριν από την έλευση του ζοφερού χαλιφάτου στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ πρέπει να επανεκπαιδευτούν αναγκαστικά στα κηρύγματα της Σαρία και να μετανοήσουν για την πρότερη άπιστη ιδεολογία τους.

Όσοι έχουν εσωτερικεύσει τις αρχές του χαλιφάτου και είναι έτοιμοι να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση, αναλαμβάνουν τον ευγενή σκοπό της κατήχησης σε κάτι που περιλαμβάνει την ανώτερη παιδεία. Κατάφωρη προπαγάνδα δηλαδή! Η διδακτέα ύλη περιστρέφεται μάλιστα γύρω από έναν μικρό, αλλά σαφή, κύκλο θεματικών: το χαλιφάτο είναι το μόνο που ακολουθεί το πραγματικό Ισλάμ, ο πρόεδρος της Συρίας είναι ο μεγάλος εχθρός του Αλλάχ, το καθήκον κάθε πολίτη του ISIS είναι να πεθαίνει για το κράτος, το έλεος είναι για τον αδύναμο και τέτοια πράγματα. Και βέβαια πως κάθε άλλη χώρα του κόσμου κάνει απίστευτα κακά πράγματα στους μουσουλμάνους και χωρίς μάλιστα λόγο, γι’ αυτό και όλοι είναι εχθροί του μαύρου χαλιφάτου.

iisisiaollsostarttter6

Αυτά διδάσκονται πρωί και βράδυ αγόρια και κορίτσια του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία από κοινού με τους ξυλοδαρμούς, τη βία και την εντατική εκπαίδευση στα όπλα, φτιάχνουν τη νέα γενιά των εξτρεμιστών μαχητών. Τα κορίτσια είτε θα παντρευτούν είτε θα γίνουν εθελοντικά μάρτυρες του καθήκοντος και το ίδιο θα κάνουν λίγο πολύ και τα αγόρια.

Είναι όμως και το άλλο, πως παιδάκια από 8 ετών και έπειτα επιστρατεύονται ως κατάσκοποι του ISIS. Και μιας και δεν έχουν ποιον άλλο να κατασκοπεύσουν, στρέφονται αναγκαστικά εντός της οικογένειάς τους.

Παιδιά έχουν αποκηρύξει γονείς και αδέρφια για αδικήματα όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η έλλειψη προσευχής ή ακόμα και «λάθος» δόγματα του Ισλάμ. Ο δάσκαλος αναγνωρίζει μάλιστα σε τέτοιες πράξεις σημάδια ωριμότητας και σιγουρεύεται πως ο μαθητής είναι έτοιμος να αποφοιτήσει…

Αποκτήνωση

iisisiaollsostarttter8

Τίποτα βέβαια στο ωρολόγιο πρόγραμμα του ISIS δεν μπορεί να συγκριθεί με τα «πρακτικά» μαθήματα, την επαφή των παιδιών με την απαράμιλλη βία δηλαδή ήδη από τα πρώτα έτη της ζωής τους. Στο νηπιαγωγείο, για παράδειγμα, τα παιδιά εκπαιδεύονται στο μαχαίρι, το οποίο εφαρμόζουν πάνω σε ζώα αρχικά, κόβοντάς τους τα κεφάλια.

Οι δάσκαλοι θα τους δείξουν κατόπιν ανατριχιαστικά βίντεο με εκτελέσεις και καμικάζι αυτοκτονίας, αλλά και πιο συμβατικές απώλειες μάχης, όπως για παράδειγμα τον αντίκτυπο του πολέμου στη Συρία. Σκοπός είναι να συνηθίσουν τα παιδιά στο αίμα και τον πόνο και οι εγκύκλιες σπουδές είναι εδώ δηλωτικές: ξυλοδαρμοί πειθαρχίας, απομόνωση, αποστέρηση νερού και φαγητού, ακόμα και σεξουαλική εκμετάλλευση των αγοριών, μιας και τα «μαργαριτάρια του χαλιφάτου» πρέπει να είναι παρθένες κατά τη μέρα του γάμου τους.

iisisiaollsostarttter7

Το υλικό που υπερήφανα δημοσιεύει κάθε τόσο το Ισλαμικό Κράτος δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τις τόσες και τόσες εκθέσεις παρατηρητηρίων που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Ο κομφορμισμός είναι η κορωνίδα του σχολείου του ISIS και με τα τόσα χρόνια προπαγάνδας και εκφοβισμού, δύσκολα μπορεί κάποιος να πάει κόντρα στο ρεύμα, πόσο μάλλον όταν διακυβεύεται η ίδια του η ζωή σε κάθε απείθειά του.

Μετά την αποφοίτηση, η οποία περιλαμβάνει μια στρατιωτικού τύπου παρέλαση των μαθητών όπου ξυλοκοπούνται δημόσια για να φανεί η άρτια εκπαίδευσή τους, τα περισσότερα παιδιά αρνούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μιας και έχουν στρατευτεί στον σκοπό. Όσα γυρίζουν πάντως στις οικογένειές τους, είναι τόσο αλλαγμένα που κανείς δεν τα αναγνωρίζει πια…


Πηγή: newsbeast.gr