Αυτά δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο αεροδρόμιο

Gazzetta team
Αυτά δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο αεροδρόμιο
Η βρετανική εταιρεία αναζήτησης πτήσεων, Skyscanner, πρόσφατα δημοσίευσε μία λίστα για το τί δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο αεροδρόμιο, όσο αναμένετε να επιβιβαστείτε στην πτήση σας.

1. Μην αφήνετε να σας πάρει ο ύπνος!

Είστε κουρασμένοι, ξυπνήσατε στις 3.00 τα ξημερώματα και τώρα είναι 3.00 το μεσημέρι κι εσείς βρίσκεστε σε κάποιο αεροδρόμιο περιμένοντας την αναχώρηση της επόμενής σας πτήσης… Τα μάτια σας κλείνουν και είναι απόλυτα λογικό να θέλετε να πάρετε έναν υπνάκο καθώς περιμένετε. Αντισταθείτε! Πολλοί έχουν χάσει την πτήση τους κατ’ αυτόν τον τρόπο!

2. Μην καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ!

Πολλά μπορούν να πάνε στραβά εάν πιείτε λίγο παραπάνω καθώς περιμένετε στο αεροδρόμιο! Θα χρειαστείτε καθαρό μυαλό για να αντιμετωπίσετε όλες τις μικρές αγχωτικές καταστάσεις με τις οποίες ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι στα αεροδρόμια, από μια ξαφνική αλλαγή στην πύλη αναχώρησης έως την απώλεια μιας βαλίτσας!

3. Μη χάνετε την ψυχραιμία σας!

Κανείς ποτέ δεν έχασε διατηρώντας την ψυχραιμία του στο αεροδρόμιο! Πολλά μπορεί να συμβούν, από μια απώλεια βαλίτσας έως την ακύρωση μιας πτήσης. Θυμηθείτε ότι το προσωπικό του αεροδρομίου ή των αεροπορικών εταιρειών είναι άνθρωποι που δουλεύουν και δε φέρουν ευθύνη για τα κακώς κείμενα μιας εταιρείας ή για μια απλή ατυχία που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.

4. Μην πιάνετε κουβέντα με τους υπαλλήλους στο check-in!

Μπορεί να ξυπνήσατε με όρεξη και να θέλετε να πιάσετε λίγη κουβεντούλα, ενώ στην ουρά περιμένει κόσμος. Μαντέψτε! Οι υπάλληλοι των αεροπορικών εταιρειών είναι εκεί για να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά όντας φυσικά ευγενείς αλλά μέχρι εκεί!

5. Μη βιάζεστε να σταθείτε στην ουρά στο gate! Οι θέσεις είναι προκαθορισμένες!

Ακόμα και στον σύγχρονο κόσμο του ”allocated seating”, δηλαδή των προκαθορισμένων θέσεων στο αεροπλάνο, πάντοτε υπάρχει κόσμος που με την παραμικρή ανακοίνωση στην πύλη αναχώρησης, πετάγεται πάνω να τρέξει να πιάσει θέση στο αεροπλάνο. Δεν κερδίζετε τίποτα έτσι. Χαλαρώστε και περιμένετε να φωνάξουν τα νούμερα των θέσεων σας για την επιβίβαση.

6. Μην τρώτε υπερβολικά!

Δεν ξέρουμε γιατί μπορεί να φανεί σε κάποιον καλή ιδέα να φάει υπερβολικά, ενώ βρίσκεται στο αεροδρόμιο περιμένοντας να ταξιδέψει! Σκεφτείτε πόσα πράγματα μπορούν να πάνε λάθος και φάτε κάτι ελαφρύ για το στομάχι σας μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

7. Μην απογοητεύεστε!

Θυμηθείτε, όπως σχεδόν σε όλα στη ζωή, έτσι και στις καταστάσεις που μπορεί να κληθείτε να αντιμετωπίσετε στο αεροδρόμιο, κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του! Στη χειρότερη των περιπτώσεων το πολύ πολύ να μην πετάξετε σήμερα και να μεταφέρετε το ταξίδι σας για την επόμενη ημέρα.

8. Μην αστειεύεστε με θέματα ασφαλείας!

Δεν κάνουμε πλάκα με τα θέματα ασφαλείας όταν βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο. Σεβόμαστε τους κανόνες ασφαλείας και δεν κάνουμε αστεία που μπορούν να φέρουν εμάς και τους άλλους σε δύσκολη θέση.

9. Μην προσπαθείτε να παρακάμψετε την ουρά!

Έχετε υπομονή και μην ψάχνετε με το παραμικρό τρόπους να παρακάμψετε την ουρά, εκτός κι αν υπάρχει πραγματικά πολύ σοβαρός λόγος και ζητήσετε ευγενικά από τους μπροστινούς σας να σας παραχωρήσουν τη θέση τους.

10. Μην ακούτε μουσική ή βλέπετε βιντεάκια χωρίς ακουστικά!

Σεβαστείτε τον διπλανό σας που ίσως προσπαθεί να χαλαρώσει για 10 λεπτά πριν το ταξίδι του και βάλτε ακουστικά για να ακούσετε μουσική ή να δείτε βιντεάκια στο κινητό, στο laptop ή στο tablet σας.

Πηγή: thestival.gr