Καμμένος: Όσο είμαστε κυβέρνηση το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους

Gazzetta team
Καμμένος: Όσο είμαστε κυβέρνηση το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους
Η απάντηση του υπουργού Άμυνας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή απάντηση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους εξέφρασαν τις τελευταίες ημέρες την αντίθεσή του στη μεταφορά του Αγίου Φωτός, έδωσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σήμερα το πρωί στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Όσο είμαστε κυβέρνηση, το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε μάλιστα ότι «κόκκινη γραμμή» και αδιαπραγμάτευτη θέση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποτελεί το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας-κράτους και το ότι η Ορθοδοξία είναι επικρατούσα θρησκεία στην χώρα.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνταν με το Άγιο Φως και εξέφραζαν την αντίθεσή τους στη μεταφορά του με τιμές αρχηγού κράτους.

Μεταξύ αυτών ο Κώστας Μπάρκας ο οποίος μάλιστα είπε πως: «Αν θέλετε την άποψή μου το να μεταφέρεται με τιμές αρχηγού κράτους είναι υπερβολικό. Σέβομαι πολύ το θρησκευτικό αίσθημα του καθενός. Εγώ κατάγομαι από οικογένεια παππάδων, ήμουν παππαδάκι μικρός». Ανάλογη θέση εξέφρασε ο Κώστας Καραγιαννίδης, ενώ ο Μάκης Μπαλαούρας εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το βράδυ της Ανάστασης. Μάλιστα, θέλοντας να αιτιολογήσει την άποψή του σημείωσε ότι είναι «κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου αλλά και ένα αρκετά δαπανηρό έθιμο».