Το υπερόπλο της Ρωσίας που φοβίζει τις ΗΠΑ (pics)

Gazzetta team
Το υπερόπλο της Ρωσίας που φοβίζει τις ΗΠΑ (pics)
Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία το νέο αντιαεροπορικό οπλικό σύστημα των Ρώσων.

Έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ και στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει το νέο αντιαεροπορικό οπλικό σύστημα της Ρωσίας, οι διαβόητοι S-500, το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως μέσα στο επόμενο διάστημα και να μετατρέψει τον εναέριο χώρο της Ρωσίας σε απόρθητο φρούριο.

Οι πύραυλοι S-500 -οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν στόχο σε ύψος 125 μιλίων, ήτοι να χτυπήσουν βαλλιστικούς πυραύλους- διασυνδέονται με τα ήδη υπάρχοντα αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M3, S-300VM4 και S-400, καθώς και με το υπό ανάπτυξη σύστημα S-350 Vityaz, μέσω δικτύου ραντάρ και, σε πλήρη ανάπτυξη, σύμφωνα με πηγές του ΝΑΤΟ, δημιουργούν μια απροσπέλαστη ασπίδα προστασίας από βαλλιστικούς πυραύλους.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές των S-500 που έχουν γίνει γνωστές, το σύστημα θα μπορεί να ανακαλύπτει και να επιτίθεται ταυτόχρονα σε έως δέκα βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ έχει σχεδιαστεί και για να εξουδετερώνει και μαχητικά αεροσκάφη. Μάλιστα, αμερικανικές στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι το ολοκληρωμένο αντιαεροπορικό σύστημα της Ρωσίας και ιδίως οι S-500, έχουν δυνατότητες που ξεπερνούν αυτές των ειδικά σχεδιασμένων για δύσκολη ανίχνευση από τα ραντάρ, αεροσκαφών των ΗΠΑ, όπως το F-22, το F-35 και το B-2.

Πηγή: topontiki.gr