Φόβοι για βεντέτα μετά το φονικό 23χρονου στα Ανώγεια

Gazzetta team
Φόβοι για βεντέτα μετά το φονικό 23χρονου στα Ανώγεια
Ένας 23χρονος από τα Ανώγεια έπεσε νεκρός από σφαίρα συγγενή του, μετά από συμπλοκή μεταξύ των δύο ανδρών στα βοσκοτόπια όπου βρισκόντουσαν στον ορεινό Μυλοπόταμο στις πλαγιές του Ψηλορείτη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή, ενώ τα μέλη της οικογένειας του δράστη έχουν απομακρυνθεί από το χωριό για ευνόητους λόγους καθώς υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλη την περιοχή.

Αμέσως μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο 23χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Ανωγείων, στη συνέχεια όμως οι γιατροί τον συνόδευσαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου όμως άφησε την τελευταία του πνοή.

«Πρόκειται για ένα συμβάν τραγικό που μας πάει χρόνια πίσω ως κοινωνία (...) Για όλα φταίνε τα όπλα και η έλλειψη υπομονής και διαλόγου μεταξύ ορισμένων ανθρώπων. Το τραγικό είναι ότι πρόκειται για θύμα και δράστη που είναι όχι μόνο συγγενείς, όχι μόνο ξαδέρφια αλλά και γείτονες με τα σπίτια τους να είναι το ένα δίπλα στο άλλο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην ηρεμία του χωριού και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να φερθούν κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μην εγερθούν καταστάσεις ανεξέλεγκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μία υπόθεση χρόνων που αφορούσε στα βοσκοτόπια δεδομένου ότι και οι δύο οικογένειες είναι κτηνοτρόφοι. Οι εκτάσεις δεν ανήκαν σε καμία από τις εμπλεκόμενες οικογένειες. Πολλοί ήταν εκείνοι που για χρόνια προσπαθούσαν να καταλαγιάσουν την αντιπαλότητα που υπήρχε και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει εντάσεις, όχι όμως στο βαθμό του φονικού.

Ο 23χρονος αφήνει πίσω του δύο γονείς και τρία αδέρφια. Όλη η οικογένεια μένει ακριβώς δίπλα στο σπίτι του δράστη.

Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δράστης το επόμενο ή μεθεπόμενο 24ώρο θα παραδοθεί, όμως μέχρι τότε πρέπει να λειτουργήσουν οι συγχωριανοί των δύο οικογενειών με τρόπο ώστε να μην υπάρξει συνέχεια παρά μόνο στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το cretapost.gr, οι αρχές ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή την ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν το δράστη.

«Η δικαιοσύνη θα πάρει θέση και θα αποφασίσει όμως το θέμα είναι το τι θα γίνει μετά και το πώς εμείς εδώ στο χωριό θα προστατεύσουμε και τις δύο οικογένειες από μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη», είπε ο κ Καλλέργης.

Μέλημα όλων αυτή την ώρα στα Ανώγεια είναι να επικρατήσει η λογική και η τάξη σε ένα χωριό όπου του αξίζουν όλα όσα έχει φέρει -όπως αναφέρθηκε- ο πολιτισμός, οι τέχνες τα γράμματα και οι αγώνες για την ελευθερία. «Ζητάω να αποσυρθούν όλα τα όπλα και να απλωθεί η ευγένεια, ο πολιτισμός και η αγάπη», είπε ο δήμαρχος Ανωγείων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: iefimerida.gr