Επιβάτης καταγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης δύο τρένων στη Ρωσία (vids)

Gazzetta team
Επιβάτης καταγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης δύο τρένων στη Ρωσία (vids)
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν - Σύγχυση για τα αίτια του ατυχήματος

Τα δραματικά λεπτά πριν και μετά την σύγκρουση δύο τρένων στη Ρωσία από την οποία δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν κατέγραψε επιβάτης ενός εκ των δύο τρένων.

Στο βίντεο που ανήρτησε η Yulia Kolomytseva καταγράφεται η στιγμή που το τρένο κατεβαίνει με ταχύτητα μια κατηφόρα με τα τρένα του κατά πληροφορίες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Κάποια στιγμή η κοπέλα φωνάζει «θα συγκρουστούμε» και μετά από λίγο ακούγεται ο ήχος της σύγκρουσης, τα φώτα μέσα στο βαγόνι σβήνουν και επικρατεί πανικός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο μηχανοδηγός προσπαθούσε επί τέσσερα λεπτά να λύσει το πρόβλημα με τις φωνές του να ακούγονται από τα μεγάφωνα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι το ατύχημα συνέβη όταν ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχείας προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα φρένα έκτακτης ανάγκης επειδή είδε έναν άνθρωπο στις ράγες.

Αποτέλεσμα ήταν να πάθει βλάβη το κανονικό σύστημα πέδησης και έτσι το δεύτερο τρένο που ακολουθούσε από μικρή απόσταση να μην προλάβει να ακινητοποιηθεί με τη σύγκρουση να προκαλεί τον εκτροχιασμό τεσσάρων βαγονιών.


Πηγή: protothema.gr