Ένα χρόνο φυλακή στον DJ για την διασκευή της προσευχής των Μουσουλμάνων

Gazzetta team
Ένα χρόνο φυλακή στον DJ για την διασκευή της προσευχής των Μουσουλμάνων
Ένα δικαστήριο της Τυνησίας καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκισης έναν Βρετανό DJ, καθώς έπαιξε σε ένα νυχτερινό κέντρο στην Ναμπέλ, την παραθαλάσσια πόλη της βορειανατολικής Τυνησίας, μια χορευτική εκδοχή του καλέσματος για την προσευχή των Μουσουλμάνων, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ο DJ Dax J καταδικάστηκε για προσβολή της δημοσίας αιδούς και προσβολή των χρηστών ηθών, τόνισε ο Ιλιες Μιλάντι, εκπρόσωπος του δικαστηρίου στην Γκρομπάλια, μιας άλλης πόλης στο κυβερνείο της Ναμπέλ, όπως ανέφερε χθες η εφημερίδα Guardian.

Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου και τον διοργανωτή του μουσικού φεστιβάλ που έγινε την περασμένη εβδομάδα, όπου έπαιξαν μουσική ο Dax J και άλλοι ευρωπαίοι DJ.

Και οι διοργανωτές και ο Dax J ζήτησαν συγγνώμη σε όσους ενδεχομένως ένοιωσαν προσβεβλημένοι από την διασκευή, η οποία παίζει στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Βρετανός DJ έφυγε από την Τυνησία όταν οι αρχές διέταξαν την διακοπή λειτουργίας του κλαμπ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και θεωρείται απίθανο να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.