Κατηγορείται για φόνο, αλλά έχει πλούσιους φίλους που πλήρωσαν 35 εκατομμύρια

Gazzetta team
Κατηγορείται για φόνο, αλλά έχει πλούσιους φίλους που πλήρωσαν 35 εκατομμύρια
Η Κινέζα Τίφανι Λι, γόνος εκατομμυριούχων και η ίδια, κατηγορείται πως διέταξε την δολοφονία του πατέρα των παιδιών της γιατί φοβόταν πως θα της έπαιρνε την κηδεμονία τους.

Μια Κινέζα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους στις ΗΠΑ, αν και κατηγορείται για φόνο, καθώς οι πλούσιοι φίλοι της κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν το ύψος της εγγύησης που όρισε το δικαστήριο και το οποίο έφτανε τα 35 εκατ. δολάρια.

Η 31 ετών Τίφανι Λι κατηγορείται πως διέταξε πέρυσι την δολοφονία του πατέρα των παιδιών της, γιατί φοβόταν ότι θα της έπαιρνε την κηδεμονία τους. Η ίδια δηλώνει αθώα και το ίδιο πιστεύουν και οι πάμπλουτοι φίλοι της, που έσπευσαν μέσα σε λίγα 24ωρα να συγκεντρώσουν 4 εκατ. δολάρια σε μετρητά και ακίνητη περιουσία αξίας 62 εκατ. δολαρίων, που τέθηκαν στην διάθεση του δικαστηρίου. Η απόφαση εξάλλου όριζε πως στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση ακίνητα περιουσία, τότε η αξία αυτής θα πρέπει να είναι διπλάσια του ποσού που ορίστηκε για τα μετρητά.

Η Τίφανι Λι και η μητέρα της γεννήθηκαν και οι δύο στην Κίνα, είναι όμως πλέον Αμερικανίδες. Η μητέρα έκανε περιουσία στην πατρίδα της, όπου ασχολήθηκε με τον τομέα των κατασκευών και πλέον η κόρη ζούσε σε μια έπαυλη σε μια από τις πιο πλούσιες περιοχές του Σαν Φρανσίσκο.

Η κατηγορούμενη, μέχρι να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά, ενώ παρέδωσε στις αρχές όλα της τα έγγραφα. Είναι αναγκασμένη να ζει σε κατ' οίκον περιορισμό - σε μια έπαυλη δεκάδων δωματίων ωστόσο... Σε περίπτωση που επιχειρήσει να αποδράσει, το δικαστήριο θα μπορεί να πάρει στην κυριότητά του τόσο τα 4 εκατ. δολάρια όσο και την ακίνητη περιουσία των φίλων της.

Για την δολοφονία κατηγορούνται ακόμα δύο άντρες, που φέρονται να εκτέλεσαν την εντολή της Λι και οι οποίοι, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι τους, δεν κατέθεσαν αιτήσεις αποφυλάκισης γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να συγκεντρώσουν το οποιοδήποτε ποσό απαιτούσε το δικαστήριο.

Η 31χρονη Τίφανι Λι


Πηγή: protothema.gr