Αυξημένες καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ

Gazzetta team
Αυξημένες καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ
Αύξηση έχει καταγραφεί στις καταγγελίες των πολιτών για "φουσκωμένους" λογαριασμούς της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

Αύξηση έχει καταγραφεί στις καταγγελίες των πολιτών για "φουσκωμένους" λογαριασμούς της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Επίσης σημείωσε ότι γίνεται έρευνα ενώ είπε πως οι λογαριασμοί δεν είναι κατανοητοί από τους καταναλωτές.

"Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες χρεώσεων οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις και οι χρεώσεις υπέρ τρίτων. Οι χρεώσεις υπέρ τρίτων έχουν να κάνουν με τα δημοτικά τέλη και με την ΕΡΤ που είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς άσχετο με την κατανάλωση του ρεύματος. Εμείς σαν ΕΚΠΟΙΖΩ θεωρούμε ότι αυτά τα τέλη πρέπει να φύγουν από τους λογαριασμούς. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις έχουν να κάνουν με τον ΑΔΜΗΕ, με τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτά είναι απολύτως συνδεδεμένα με την παροχή ρεύματος, παλιότερα είχαμε μόνο τη ΔΕΗ και ήταν και προμηθευτής και μεταφορέας της ενέργειας. Επίσης χρεωνόμαστε με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, εδώ από ότι διερευνούμε υπάρχει μια μεγάλη αδικία".
Σύμφωνα με τη διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ, πληρώνουμε κλιμακωτά τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που είναι το κοινωνικό τιμολόγιο και οι διασυνδέσεις των νησιών, και υπάρχει ένα θέμα όπου υπάρχει μια μεγάλη αύξηση σε αυτούς που καταναλώνουν πάνω από 2001 κιλοβατόρες το τετράμηνο.

"Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα μεγάλης αδικίας που το διερευνάμε αυτό. Πληρώνουμε όλοι που είμαστε στο όριο της φτώχειας και πληρώνουμε τόσο για το κοινωνικό τιμολόγιο, την κοινωνική πολιτική του κράτους καθώς επίσης πληρώνουμε και για τη διασύνδεση των νησιών που εκεί το κόστος του ρεύματος είναι υψηλό. Και το άλλο που θεωρούμε ότι είναι άδικο είναι το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων τα οποίο έχει να κάνει με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αυτό είναι ένα μεγάλο κόστος στους λογαριασμούς που έχουμε επιφορτιστεί οι πολίτες για τις επενδύσεις που θα γίνουν από ιδιώτες και από εταιρείες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".


Πηγή: thetoc.gr