Χάνονται οι ελπίδες για το πλήρωμα του Stellar Daisy μετά το ναυάγιο

Gazzetta team
Χάνονται οι ελπίδες για το πλήρωμα του Stellar Daisy μετά το ναυάγιο
Εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες από το ναυάγιο του νοτιοκορεάτικου φορτηγού πλοίου Stellar Daisy, το οποίο βυθίστηκε στο Νότιο Ατλαντικό.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ζωντανοί μόνο δυο Φιλιππινέζοι, που εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο πάνω σε μια σχεδία.
Το Stellar Daisy είχε συνολικά 22 άτομα πλήρωμα. Οι δυο Φιλιππινέζοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο (01.04.2017) πάνω σε σωσίβιες λέμβους αλλά όλες οι υπόλοιπες που εντοπίστηκαν ήταν άδειες. Το ναυτικό της Ουρουγουάης ανακοίνωσε ότι οι ελπίδες εξανεμίζονται αλλά οι έρευνες θα συνεχιστούν.

"Όσο περνάνε οι ώρες, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να τους βρούμε", είπε εκπρόσωπος του Ναυτικού της Ουρουγουάης Γκαστόν Χαουνσόλο στο πρακτορείο Reuters.
Είπε ότι ένα βραζιλιάνικο αεροπλάνο είχε περάσει ανιχνευτικά πάνω από την περιοχή το πρωί της Κυριακής και ένα πολεμικό πλοίο της Αργεντινής θα συνεργαζόταν στην έρευνα.

Το φορτηγό πλοίο Stellar Daisy βυθίστηκε την Παρασκευή περίπου 3.700 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ουρουγουάης. Από τους ναυτικούς που αγνοούνται, 8 είναι υπήκοοι της Νότιας Κορέας και 14 των Φιλιππινών.

Το τεράστιο φορτηγό πλοίο Stellar Daisy είναι ιδιοκτησία της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Polaris Shipping, η οποία εδρεύει στο Μπούσαν. Μετέφερε σιδηρομετάλλευμα από τη Βραζιλία στην Κίνα όταν έστειλε στους ιδιοκτήτες σήμα κινδύνου την Παρασκευή, μετέδωσε το πρακτορείο της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Το τελευταίο μήνυμα που έλαβε η εταιρεία ήταν την Παρασκευή από μέλος του πληρώματος που είπε ότι το νερό είχε αρχίσει να εισρέει στο πλοίο από την αριστερή πλευρά και το πλοίο να γέρνει με γρήγορο ρυθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πηγή: iefimerida.gr