Απήγαγαν τον γιο Κρητικού μεγαλοεπιχειρηματία και έκαψαν τα αυτοκίνητα (pics)

Gazzetta team
Απήγαγαν τον γιο Κρητικού μεγαλοεπιχειρηματία και έκαψαν τα αυτοκίνητα (pics)
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι απαγωγείς φέρονται να έχουν κάνει ήδη μια πρώτη επικοινωνία με την οικογένεια και να έχουν ζητήσει λύτρα, ενώ, ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ βρίσκονται ήδη στο Ηράκλειο

Θύμα απαγωγής από δράστες που είχαν προσχεδιάσει σε κάθε λεπτομέρεια την εγκληματική τους πράξη έπεσε, όπως όλα δείχνουν, πασίγνωστος επιχειρηματίας με έδρα το Ηράκλειο και τεράστια οικονομική επιφάνεια. Οι ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι απαγωγείς φέρονται να έχουν κάνει ήδη μια πρώτη επικοινωνία με την οικογένεια και να έχουν ζητήσει λύτρα, ενώ, ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ βρίσκονται ήδη στο Ηράκλειο, προκειμένου να αναλάβουν τη διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς Πρώτο τους μέλημα είναι να λάβουν «απόδειξη ζωής»- να βεβαιωθούν, δηλαδή, ότι ο επιχειρηματίας είναι σε καλή κατάσταση. Η αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος γύρω από την υπόθεση, δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση



Η απαγωγή έγινε νωρίς το απόγευμα, και ενώ ο 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν καθ' οδόν από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα - ένα οικισμό έξω από την πόλη. Ο συναγερμός στις αστυνομικές αρχές σήμανε μετά την καταγγελία που έκανε η οικογένεια του επιχειρηματία ότι δεν είχε δώσει σημεία ζωής και επιπλέον δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του από το κινητό του τηλέφωνο. Ο συναγερμός, ωστόσο, σήμανε μετά τον εντοπισμό δύο αυτοκινήτων που πυρπολήθηκαν, λίγο αφότου χάθηκε η επικοινωνία με τον επιχειρηματία. Το ένα αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ανήκε στον αγνοούμενο επιχειρηματία, ενώ το δεύτερο -ένα αγροτικό - εκτιμάται ότι ήταν αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να τον «κλείσουν» και να τον αναγκάσουν να σταματήσει, ώστε να προχωρήσουν στο σχέδιο της απαγωγής του.

Ο επιχειρηματίας, που είναι μέτοχος εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με παραρτήματα σε έξι χώρες και εξαγωγές σε άλλες 60, φέρεται ότι έπεσε σε ενέδρα. Αφού τον ακινητοποίησαν, τον έβγαλαν δια της βίας από το όχημά του, τον επιβίβασαν σε άλλο και εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά και στα δύο αυτοκίνητα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Οι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν τον πυκνό καπνό, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αμέσως έφτασαν δύο οχήματα με οκτώ πυροσβέστες που έσβησαν τις φλόγες. Όμως, τα οχήματα είχαν ήδη καταστραφεί και πλέον εξετάζονται από ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, σε μια προσπάθεια να βρεθούν τυχόν αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού.



Την ίδια ώρα, το κινητό του επιχειρηματία είναι κλειστό, πράγμα που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.. Για την υπόθεση έχει κινητοποιηθεί όλη η δύναμη της Ασφάλειας Ηρακλείου και των περιφερειακών τμημάτων, ενώ δυνάμεις της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τ.Α.Ε. «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή αναζητώντας οποιοδήποτε ίχνος θα μπορούσε να οδηγήσει στον αγνοούμενο επιχειρηματία.



Πηγή: protothema.gr / photos: cretalive.gr