Φονικό στη Νέα Μάκρη: Η ζήλια ανάμεσα στις δύο αδελφές και το τρίτο πρόσωπο

Gazzetta team
Φονικό στη Νέα Μάκρη: Η ζήλια ανάμεσα στις δύο αδελφές και το τρίτο πρόσωπο
Η ανταγωνιστική σχέση μεταξύ των δύο αδελφών και το... μοιραίο πρόσωπο που ήταν αναμέσά τους, όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της στενή φίλης της 23χρονης Φαίης Μπλάχα.

Μια ανταγωνιστική σχέση μεταξύ δυο αδελφών με «μήλον της έριδος» έναν άνδρα που αναδείχθηκε σε «μοιραίο πρόσωπο» περιέγραψε στην κατάθεση της η Ιωάννα Μαρμαρά, φίλη της 23χρονης Φαίης Μπλάχα που κατέληξε, πριν από 4 χρόνια, μετά από άγριο ξυλοδαρμό από το σύντροφο της Βαγγέλη Στεφανάκη.

Η μάρτυρας , καταθέτοντας ενώπιον του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, αναφέρθηκε στην παράλληλη σχέση που φέρεται να διατηρούσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, με την Φαίη και την αδελφή της Μαριαλένα και τον «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει μεταξύ των αδελφών για τα... μάτια του νεαρού άνδρα.

«Η Φαίη γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω της αδελφής της. Δεν γνώριζε ότι είχαν ερωτική σχέση, το έμαθε αργότερα της το είπε ο ίδιος και στη συνέχεια το ομολόγησε και η Μαριαλενα. Η Φαίη και ο Στεφανάκης έκαναν δεσμό μετά από ένα περίπου μήνα... στο μεσοδιάστημα όμως υπήρχε ένα περίεργο κλίμα... Το διάστημα (σ.σ. της γνωριμίας του με τη Φαίη) είχε σχέσεις με την Μαριαλένα. Είχαν ερωτικές σχέσεις, όχι όμως σαν ζευγάρι. Το παραδέχθηκαν και η Μαριαλένα και ο Στεφανάκης. Όταν ξεκίνησε η σχέση της Φαίης με τον κατηγορούμενο υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός με την μεγάλη της αδελφή. Η Φαίη ήταν πολύ ερωτευμένη. Το άγχος της ήταν η αδελφή της η οποία μπλέκονταν συνεχώς στα πόδια τους. Είχε υποψίες ότι τον παρενοχλεί «είπε η μάρτυρας και αναφέρθηκε σε ένα επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην καφετέρια όπου εργαζόταν μαζί με τη Φαίη με πρωταγωνίστρια της αδελφή της, Μαριαλένα.

«Η Μαριαλένα είχε έρθει στο μαγαζί μαζί με φίλες της και έδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στη Φαίη. Την ειρωνευόταν και έκανε άσχημους χαρακτηρισμούς. Της έλεγε «ουστ άπω εδώ». Εγώ ήξερα γιατί το έκανε. Ζήλευε τη σχέση της με τον κατηγορούμενο. Τελικά, ο υπεύθυνος του μαγαζιού την έδιωξε...» τόνισε η κ. Μαρμαρά και πρόσθεσε: «Η Φαίη σταμάτησε κάποια στιγμή να δουλεύει. Την ρώτησα τι έπαθε και μου είπε ότι χτύπησε το πόδι της πέφτοντας από τις σκάλες. Αργότερα ρώτησα και τον Στεφανάκη και μου είπε ότι η Φαίη είχε χτυπήσει με το μηχανάκι».

«Δεν αναγνώρισα τη Φαίη όταν την είδα στο νοσοκομείο»

Η μάρτυρας ,με δάκρυα στα μάτια, ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης ξεκινώντας από την εικόνα που αντίκρυσε όταν είδε την Φαίη, σε άσχημη κατάσταση, σε δημόσιο νοσοκομείο , λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε. « Στο νοσοκομείο όταν την είδα δεν την αναγνώρισα. Στο δωμάτιο ήταν 6-7 άτομα. Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Ήταν σκεπασμένη με ένα σεντονάκι, ο καθένας την κοίταζε και έβηχε από πάνω της. Ήταν πρησμένη , είχε αίματα στα χείλη, μαυρισμένο μάτι, σημάδια στο μέτωπο από τα χτυπήματα. Τα νύχια της ήταν σπασμένα και είχε αίματα. Έπαθα σοκ. Κανένας δεν ήταν μαζί της εκείνο το πρωί» είπε.

Η πρώτη κίνηση που έκανε, όπως κατέθεσε, ήταν να τηλεφωνήσει στη Μαριαλένα η οποία της εξήγησε πως κάποιος είχε βρει τη Φαίη στο δρόμο χτυπημένη και ειδοποίησε τον Στεφανάκη. Στη συνέχεια η μάρτυρας είπε πως συνάντησε τον Στεφανάκη στο νοσοκομείο και τότε εκείνος της έδωσε τη δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ.

«Ήταν στεναχωρημένος , είχε πανικό. Μου είπε ότι βγήκε εκτός εαυτού και οτι έριξε στη Φαίη μόνο ένα χαστούκι και εκείνη έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Εμείς εκείνη την ώρα δεν είχαμε εικόνα για τα εσωτερικά χτυπήματα...» κατέθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ο κατηγορούμενος είχε μελανιές στα χέρια του.

Ο Στεφανάκης , μάλιστα, σύμφωνα με την μάρτυρα της εξομολογήθηκε και τι προηγήθηκε του καβγά: « Μου είπε πως είχε αφήσει τη Φαίη στο σπίτι της και πήγε για ύπνο σε ένα φίλο του στο Γέρακα. Στο φίλο του τηλεφώνησε μια κοπέλα η οποία τον κάλεσε να πάνε σε ένα πάρτι στην Αθήνα. Μαζί της ήταν και η Μαριαλένα η οποία ζήτησε να του μιλήσει . Υποστήριξε ότι όταν αρνήθηκε την πρόσκληση της Μαριαλένας να πάνε μαζί στο ίδιο πάρτι εκείνη άρχισε να βρίζει τη Φαίη. Του είπε ότι είναι ανήθικη και διατηρεί παράλληλες σχέσεις και με άλλους άνδρες και πως κακώς διέκοψε τη σχέση τους για εκείνη. Ο Βαγγέλης ισχυρίστηκε πως εξοργίστηκε και ζήτησε από τη Φαίη να βρεθούν. Αφού λογομάχησαν στο τηλέφωνο , πήγε έξω από το σπίτι της όπου συνέχισαν μέσα στο αυτοκίνητο τον καβγά. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η Φαίη του είπε « θα κάνω ότι θέλω και εσύ είχες σχέση με την αδελφή μου» και σήκωσε πρώτη χέρι...».

Αναφερόμενη δε στην σχέση του ζευγαριού υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος είχε υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι στη Φαίη. « Τη ζήλευε. Ήταν η ζήλια κάποια λόγια που άκουγε...» είπε χαρακτηριστικά.

«Το θέατρο του παραλόγου»

Η Ιωάννα Μαρμαρά περίεγραψε στο δικαστήριο τις προσπάθειες που έκαναν οι φίλοι της Φαίης για να βρεθεί εντατική καθώς οι γιατροί τους είχαν μιλήσει για την σοβαρότητα της κατάστασης της. «Έμεινε στο δημόσιο νοσοκομείο 58 ώρες εκτός εντατικής . Απευθυνθήκαμε σε νοσοκομείο και τους ζητήσαμε να κάνουν την εισαγωγή και να τους δώσουμε μετά τα χρήματα και εκείνοι μας απάντησαν «πρώτα τα χρήματα». Ψάχναμε λεφτά και τελικά μας τα έδωσαν οι γονείς μας... Τελικά, η Φαίη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στο Κολωνάκι.

Εγώ μαζί με μια ακόμη φίλη μας πληρώσαμε την πρώτη εβδομάδα και τα υπόλοιπα τα κάλυψε η κλινική...». Σε αυτή την προσπάθεια, σύμφωνα με την μάρτυρα, η αδελφή της Φαίης ήταν απούσα. « Εγώ είδα την Μαριαλένα στο Κολωνάκι. Ήταν ένα θέατρο του παραλόγου. Κρατούσε μια εικόνα στο χέρι και έκανε προσευχές. Έτρεμε, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της ,ήταν πάνω σε ένα καροτσάκι...». Η μάρτυρας υποστήριξε πως δεν μίλησε μαζί της «Δεν ήθελα να την ακούσω « είπε και συνέχισε :» Με ενδιέφερε η στάση της πριν αλλά και μετά. Δεν μπορεί η αδελφή της να είναι στο νοσοκομείο και να τρέχουν οι ξένοι. Όλοι, και ο κατηγορούμενος, μου είπαν πως το σχέδιο για να πουν στην αστυνομία και τον πατέρα τους ότι η Φαίη βρέθηκε στο δρόμο ήταν δικό της...» τόνισε.

Πρόεδρος: Ο Στεφανάκης ξέρετε πως ενήργησε μετά το χτύπημα;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι πανικοβλήθηκε , πήγε στο σπίτι του φίλου του και μετά πήγαν όλοι μαζί στο νοσοκομείο και ενημέρωσε την Μαριαλένα.

Πρόεδρος: Γιατί δέχτηκε ο Στεφανάκης να πει ψέματα ;

Μάρτυρας: Μου είπε πως ήθελε στην αρχή να πει την αλήθεια αλλά η Μαριαλένα του είπε να πουν ψέματα για να μην το μάθει ο πατέρας τους.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος έδειχνε να φοβάται την Μαριαλένα;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Τον απειλούσε με κάτι;

Μάρτυρας: Εγώ τον άκουσα να της λέει στο τηλέφωνο « κόψε τις μ... γιατί θα τα πω όλα». Μου είπε μετά ότι αυτό που θα έλεγε στην αστυνομία ήταν ότι εκείνη του ζήτησε να πει ψέματα. Δεν ξέρω κάτι άλλο.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο πατέρας της Φαίης , Αντώνης Μπλάχας ο οποίος δέχτηκε ερωτήσεις για τη σχέση του με την Μαριαλένα. Ο Αντώνης Μπλάχας υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την μεγάλη του κόρη η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση και πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Μάρτυρας: Έλαβα ένα μήνυμα στο λέω να κοντά στη γιορτή μου.

Συνήγορος υπεράσπισης: Πώς το αξιολογείτε;

Μάρτυρας: Τυπικό.

Πρόεδρος: Ξέρετε που βρίσκεται αυτή την περίοδο;

Μάρτυρας: Στη Θεσσαλονίκη, νομίζω ότι ασχολείται με σκυλιά.

Η Μαριαλένα, οι 10 κάμερες και η παρατήρηση της προέδρου

Αίσθηση προκάλεσε η παρατήρηση της προέδρου όταν απευθυνόμενη στον συνήγορο υπεράσπισης της Μαριαλένας Μπλάχα του είπε πως καλό θα ήταν η κατηγορούμενη να έρθει στο δικαστήριο. «Θα έκανε καλό και στη σχέση της με τον πατέρα της και στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Είναι δικαίωμά της να μην έρχεται αλλά από ανθρώπινη πλευρά, με αφορμή αυτή τη δίκη ,μήπως κάποιες καταστάσεις εξομαλυνθούν» είπε η πρόεδρος για να ακούσει τον συνήγορος Θανάση Πλεύρη να απαντά: «Ο λόγος που δεν έρχεται είναι γιατί η δίκη σε πρώτο βαθμό έγινε reality. Αν έρθει στο δικαστήριο θα βρει εδώ 10 κάμερες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Μιχάλης Δημητακόπουλος αναφέρθηκε στις συνθήκες νοσηλείας της Φαίης και ζήτησε από το δικαστήριο να αναζητήσει τον ιατρικό φάκελο της υπόθεσης ώστε να ενημερωθεί για την φαρμακευτική αγωγή που της χορηγήθηκε. Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν έκανε δεκτό το αίτημα ενώ αντίθετα είπε «ναι» στην κλήτευση της ιατροδικαστού που έχει συντάξει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Μαΐου 2017.

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Πηγή: newsbeast.gr