Brexit: Η Βρετανία θέλει να παραμείνει φίλη και σύμμαχος των ευρωπαϊκών χωρών

Gazzetta team
Brexit: Η Βρετανία θέλει να παραμείνει φίλη και σύμμαχος των ευρωπαϊκών χωρών
Αυτό δηλώνει σε άρθρο της η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι - Μεγαλύτερες οι συνέπειες για τη Βρετανία, υποστηρίζει η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας

Η Βρετανία εκτιμά την εταιρική σχέση της με τη Γερμανία και θέλει να παραμείνει σύμμαχος των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, διαμηνύει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Πραγματικά εκτιμούμε αυτή τη μακρόχρονη φιλία και εταιρική σχέση μεταξύ των χωρών μας", τονίζει η Μέι αναφερόμενη στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, η χώρας της επιθυμεί "να παραμείνει εταίρος και σύμμαχος της Γερμανίας και όλων των άλλων φίλων μας στην ήπειρο". Προειδοποίησε όμως ότι αν υψωθούν αχρείαστα εμπόδια στις επιχειρήσεις, αυτό θα ήταν "επιβλαβές για όλους μας".

«Η γερμανική οικονομία θα αντέξει»

Η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μπριγκίτε Τσίπρις δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως η Βρετανία θα υποστεί τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit σε μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τη γερμανική οικονομία.

Η δήλωση της Τσίπρις έγινε μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας που θα οδηγήσει τη Βρετανία στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τσίπρις πρόσθεσε ότι αναμένει πως η γερμανική οικονομία, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που θα προκληθούν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.