Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Gazzetta team
Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ
Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πειραιά στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου καταδικάστηκε για το αδίκημα της δυσφήμησης ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει ο πρώην διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Στρόμπλος.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η δίκη έγινε σε τεταμένο κλίμα, χωρίς την παρουσία του κ. Γεωργίου.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2014 όταν ο Ανδρέας Γεωργίου στην επίσημη σελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στο διαδίκτυο ανήρτησε «δελτίο Τύπου» στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα με το οποίο καταφερόταν κατά της προηγούμενης διοίκησης της ΕΣΥΕ και συγκεκριμένα κατά του αείμνηστου επικεφαλής του καθηγητή Μανώλη Κοντοπυράκη και του διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών Ν. Στρόμπλου υποστηρίζοντας ότι έγιναν «αλχημείες» την περίοδο 2004-2009.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης προσήλθαν ένας Ιταλός αξιωματούχος της Eurostat και η Μιράντα Ξαφά, η οποία υποστήριξε ότι ορθώς έπραξε ο κ. Γεωργίου και εξέδωσε το δελτίο Τύπου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις ερωτήσεις του δικηγόρου του κ. Στρόμπλου και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου εάν η κυρία Ξαφά, η οποία υπηρετούσε στο ΔΝΤ έως το 2009, είχε επισημάνει στις τότε κυβερνήσεις περιπτώσεις αλχημειών, απάντησε ότι δεν είχε πράξει κάτι τέτοιο γιατί δεν ήταν στα όρια των αρμοδιοτήτων της.

Πηγή: koolnews.gr