Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες τη συμφωνία με Αθήνα

Gazzetta team
Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες τη συμφωνία με Αθήνα
Η προκαταρκτική συμφωνία για εργασιακά, συντάξεις και ενέργεια "έκλεισε", ανάμεσα σε κυβέρνηση-θεσμούς, κατά το Reuters. Πάντως, η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει.

Η προκαταρκτική συμφωνία για εργασιακά, συντάξεις και ενέργεια "έκλεισε", ανάμεσα σε κυβέρνηση-θεσμούς, κατά το Reuters. Πάντως, η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει. Το "ντιλ" ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς πιθανότατα φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο για συμφωνία πριν το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Εντούτοις, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπρέιτχαρτ, δεν επιβεβαιώνει το σχετικό ρεπορτάζ.

Η Ελλάδα, όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο, το οποίο επικαλείται δύο αξιωματούχους, θα μειώσει τις δαπάνες για τις συντάξεις σε ποσοστό έως 1% του ΑΕΠ το 2019. Παράλληλα, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η μείωση του αφορολόγητου στις περίπου 6.000 ευρώ με στόχο την εξοικονόμηση, 1% του ΑΕΠ, είναι κάτι που επίσης έχει συμφωνηθεί.

Ως προς τα εργασιακά, η Ελλάδα δεν θα κληθεί να προχωρήσει στην περαιτέρω απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, όπως απαιτούσε αρχικά το ΔΝΤ, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες είχαν αποδυναμωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος το 2012, αναμένεται να αναβιώσουν μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος το 2018.

Πηγή: thetoc.gr