Tο... κουβάρι της δολοφονίας στο Μοσχάτο θυμίζει ερωτικό θρίλερ

Gazzetta team
Tο... κουβάρι της δολοφονίας στο Μοσχάτο θυμίζει ερωτικό θρίλερ
Μία «ακραία» ερωτική συνεύρεση με διάφορα αξεσουάρ, την μετέτρεψε σε παράνομη κράτηση, είχε υποστηρίξει το θύμα, Μάριος Λουκόπουλος, υποννοώντας πως ήταν στημένη

Μία «ακραία» ερωτική συνεύρεση με διάφορα αξεσουάρ και περίσσιο πάθος, την μετέτρεψε σε παράνομη κράτηση, είχε υποστηρίξει το θύμα της δολοφονίας, Μάριος Λουκόπουλος, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ήταν… στημένη.

Αυτό υπονοούσε, στο απολογητικό του υπόμνημα προς τους αξιωματικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μοσχάτου, την Άνοιξη του 2016, μετά την μήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος του η 42χρονη πρώην σύζυγός του, αμέσως μόλις έφυγε από την γκαρσονιέρα του. Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν μπορούν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ο 39χρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης έκλεισε τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματός του πριν από το ραντεβού με το θύμα, και δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο προμελέτης με στόχο να καταστεί «ήρωας» στα μάτια της πρώην γυναίκας του θύματος, με την οποία είχε περιστασιακή ερωτική σχέση, κάτι όμως που έκρινε σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο. Ο παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες με εισαγγελέα και ανακριτή να αποφασίζουν τον κατ’ οίκον περιορισμό του με ηλεκτρονική επιτήρηση ("βραχιολάκι").

Στις 25 Απριλίου 2016, η 42χρονη γυναίκα είχε περάσει το κατώφλι του Τμήματος Ασφαλείας Μοσχάτου καταγγέλλοντας τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των δύο παιδιών της, 11 και 8 χρόνων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απειλή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση. Ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιοποιεί μέρη των καταθέσεων και των απολογιών των πρωταγωνιστών του σημερινού δράματος, ένα χρόνο νωρίτερα.

Το υπόμνημα του θύματος

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο Μάριος Λουκόπουλος παραθέτει αρχικά ένα μικρό ιστορικό της γνωριμίας του με την 42χρονη, το 1986 όταν ήταν υπαρχηγός στο πρώτο σύστημα ναυτοπροσκόπων Νέου Φαλήρου. Από το 1993 ήταν στενοί φίλοι και έκαναν παρέα μέχρι το 2002 όταν η φιλία εξελίχθηκε σε ερωτικό δεσμό και άρχισαν να συζούν έως το 2003 όταν και παντρεύτηκαν.

«Στις 19 Σεπτεμβρίου 2015 μου ζήτησε να χωρίσουμε. Τη ρώτησα αν έχει να κάνει με τη μεταξύ μας σχέση ή με την επιθυμία της να έχει σχέση με κάποιον άλλο και μου απάντησε το δεύτερο, εννοώντας τον Βασίλειο Τσαγκάρη, άτομο με κινητικά προβλήματα και γείτονά μας. Τον Νοέμβριο του 2015 αποχώρησα από την συζυγική οικία μας. Της καταβάλω μηνιαίως διατροφή ποσού 1.100 ευρώ, 800 ευρώ για τα τέκνα μας και 300 για την ίδια. Της έχω παραχωρήσει επίσης τη χρήση αυτοκινήτου μάρκας VOLVO, τύπου stationwagon (οικογενειακό). Με τη μηνύτρια έχουμε υποβάλει αίτηση έκδοσης συναινετικού διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2016 και έχει εκδοθεί σχετική οριστική απόφαση» ανέφερε το θύμα.

Το πρωί της 25ης Απριλίου 2016 υποστήριζε ότι στις 08:45 τον πήρε τηλέφωνο η πρώην σύζυγός του αλλά δεν το πρόλαβε και την κάλεσε εκείνος ξανά, λέγοντάς της ότι είναι αδιάθετος και εκείνη του πρότεινε να περάσει από διαμέρισμά του για να βγάλει τον σκύλο βόλτα, κάτι που δέχθηκε.

«Μιλούσαμε για δύο περίπου ώρες για τα λάθη που κάναμε κατά τη διάρκεια του γάμου μας και το πώς φθάσαμε μέχρι εδώ σήμερα. Η διάθεσή μου άλλαξε ηρέμησα και άρχισα να της μιλάω για τον εραστή της, τονίζοντάς της ότι έχω πληροφορηθεί πως κύριο μέλημά του είναι να φλυαρεί στην παρέα του και να καμαρώνει για τα επιτεύγματά του πάνω της και διαδίδει στη γειτονιά τις σαδομαζοχιστικές ερωτικές τους περιπέτειες, γεγονός που μπορεί να μην σπιλώνει την υπόληψή μου γιατί δεν είμαστε μαζί, αλλά σίγουρα την τιμή των παιδιών μας τα οποία μεγαλώνουν σε μια μικρή κλειστή κοινωνία. Εκείνη όμως με άνεση άρχισε να μου εξιστορεί την ερωτική της περιπέτεια και την κατάσταση με τον Τσαγκάρη». Το θύμα υποστήριζε πως η πρώην σύζυγός του είχε προμηθευτεί κάποια ερωτικά βοηθήματα προκειμένου με την σεξουαλική της επίδοση να αποσπάσει τον παραολυμπιονίκη από μια τετράχρονη σχέση που είχε, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

«Ένοιωθε λοιπόν ερωτική απογοήτευση από τον άνθρωπο που ήταν ερωτευμένη και του είχε δώσει την ψυχή και το σώμα της. Της εξέφρασα την αμφιβολία μου για το αν ο χωρισμός τους θα ήταν οριστικός. Εκείνη, μου ξεκαθάρισε ότι ο χωρισμός ήταν οριστικός και για να μου το επιβεβαιώσει και να με πείσει για αυτό, του έστειλε μπροστά μου μήνυμα, οικειοθελώς, που έλεγε να διαγράψει το τηλέφωνό της όπως θα έκανε και αυτή. Μετά την αποστολή του μηνύματος, το τηλέφωνο χτύπησε και ήταν εκείνος. Η μηνύτρια δεν του απάντησε. Μετά από ένα λεπτό ξανακάλεσε και της πρότεινα να του απαντήσει προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις. Εκείνη μου ζήτησε να τη βοηθήσω και να απαντήσω εγώ αντί αυτής για να την βγάλω από τη δύσκολη θέση. Απάντησα στο τηλέφωνο και αυτός μου είπε επακριβώς ‘καλημέρα κ….. μου’. Του απάντησα πως δεν είμαι η Κατερίνα και μου είπε πως ήθελε να της μιλήσει. Εκείνη φώναξε ότι δεν θέλει να του μιλήσει αλλά εκείνος επέμενε. Τότε εκείνος με ρώτησε τι συμβαίνει. Εγώ τον παρέπεμψα στο μήνυμα που μόλις του είχε στείλει η Κατερίνα και εκείνος με εκφράσεις μαγιάς-αργκό (π.χ. πρόσεχε θα φας το κεφάλι στου, εγώ δεν σηκώνω πολλά) μου είπε να μην ανακατεύομαι γιατί θα βρω τον μπελά μου» επεσήμαινε στο υπόμνημα το θύμα της πρόσφατης δολοφονίας.

«Όλως περιέργως, κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και να μου λέει ότι είναι ερωτευμένη μαζί μου. Μέσα σε αναφιλητά μου δήλωσε ότι δεν θέλει να λύσουμε τον πνευματικό μας γάμο και επιθυμεί να μείνουμε παντρεμένοι στα μάτια του Θεού για πάντα. Μετά άρχισε να με χαϊδεύει και να με φιλάει. Εγώ ανταποκρίθηκα και πήγαμε στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί μου ζήτησε να ξαπλώσω, να μου δέσει τα μάτια και να με ακινητοποιήσει με χειροπέδες, που είχε φέρει μαζί της, λέγοντάς μου ότι ‘θα μου κάνει ότι δεν μου’ χει κάνει μέχρι σήμερα’. Εγώ συνεπαρμένος το δέχτηκα. Όταν τελειώσαμε την ερωτική πράξη και με έλυσε και αφού πέρασε λίγος χρόνος, μου ζήτησε να τη δέσω και εγώ και να συνεχίσουμε τα ερωτικά παιχνίδια. Αφού της έδεσα τα χέρια με τις χειροπέδες, μου ζήτησε να της δέσω και τα πόδια. Έτσι, πήρα κάποιο σκοινί που είχα και το έκοψα στα δύο προκειμένου να μπορέσω να της δέσω το κάθε πόδι ξεχωριστά» υποστήριζε ο Μάριος Λουκόπουλος δίνοντας χαρακτηριστικές λεπτομέρειες για τους τρόπους της συνεύρεσης, σύμφωνα με τις οδηγίες της πρώην συζύγου.

Στη συνέχεια όπως ανέφερε στο υπόμνημα, του ζήτησε να ξαναγυρίσει σπίτι και να μείνει εκεί, ενώ εκείνος της είπε ότι πρέπει να επισκεφθούν ειδικούς για να συζητήσουν αν μπορούν να ξαναζήσουν μαζί.

«Εκείνη μου απάντησε ότι αυτό θα πάρει χρόνο για αυτό να ακολουθήσουμε το plan B. Όταν τη ρώτησα τι εννοεί, μου απάντησε ότι θέλει να βρισκόμαστε και να επιδιδόμαστε σε ερωτικές συνευρέσεις και να δούμε πως θα εξελιχθεί. Της εξήγησα ότι αυτό που μου ζητάει δεν θα μας βγάλει πουθενά και πως πρέπει οι δυο μας να μπορούμε να κοιτάμε μπροστά και να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας αν και εφόσον το επιθυμούμε. Τότε εκείνη συννέφιασε και με κοίταξε συνοφρυωμένη και μου είπε ‘θα το μετανιώσεις, θα το μετανιώσεις πολύ πικρά’» κατέθετε το 47χρονο θύμα.

Ο Μάριος Λουκόπουλος υποστήριξε ότι μετά από όλα αυτά τη συνόδευσε στο σπίτι της, χαιρέτησε τα παιδιά του, ενώ η πρώην σύζυγός του τον αγκάλιασε, τον φίλησε και τον παρακάλεσε ξανά να μείνει εκεί, κάτι όμως που αρνήθηκε. Ο 47χρονος είχε αρνηθεί ότι την απείλησε με όπλο, αλλά ήταν ένα κακότεχνο κατασκεύασμά της, καθώς γνώριζε ότι λόγω του σκοπευτικού συλλόγου κατείχε νόμιμα όπλα. Αναφορικά με την σωματική βλάβη, που είχε καταγγείλει η πρώην σύζυγός του, ο 47χρονος παρέθετε την υπ’ αρ. Πρωτ. 1241/26-4-2016 ιατροδικαστική εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά το συμβάν και δεν ανέφερε ευρήματα στο κεφάλι της μηνύτριας. Για τους «κοριούς», ο 47χρονος ανέφερε ότι ο ένας ήταν σε γνώση και των δύο, ενώ αγνοούσε την ύπαρξη της δεύτερης.

Για τον μετέπειτα δολοφόνο του, ο Μάριος Λουκόπουλος, είχε αναφέρει στο υπόμνημά του:

«Ο ίδιος ο Τσαγκάρης, παρόλο που στην κατάθεσή του παραδέχεται ότι δεν τον έχω ενοχλήσει ποτέ και με κανένα τρόπο, αν και γνώριζα την εξωσυζυγική του σχέση με την τότε σύζυγό μου, μου έστειλε απειλητικό και υβριστικό μήνυμα, προκαλώντας με να αναμετρηθούμε ως άντρες»...

«… δεν θα βγεις ζωντανή»

Στην ένορκη εξέταση που είχε δώσει στους αστυνομικούς, η 42χρονη γυναίκα, μεταξύ άλλων, είχε πει:

«Σήμερα 25/4/2016 και ώρα 08:30 δέχθηκα κλήση στο τηλέφωνό μου από τον πρώην σύζυγό μου, και μου είπε ότι βρίσκεται στο ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Φλέμινγκ στο Μοσχάτο, ότι είναι άρρωστος και χρειάζεται την βοήθειά μου. Την 09:00 συναντηθήκαμε στο ανωτέρω σημείο. Όταν εισήλθα εντός του διαμερίσματος ο Λουκόπουλος με ακινητοποίησε με τα χέρια του με έριξε στο πάτωμα και έδεσε τα χέρια μου πίσω από την πλάτη μου με μεταλλικές χειροπέδες. Με οδήγησε σε στεγανό χώρο που διαθέτει το διαμέρισμα και στο οποίο φυλάσσονται τα όπλα του σκοπευτικού συλλόγου. Ο χώρος δεν έχει κανένα άνοιγμα παρά μόνο μια πόρτα ασφαλείας, έβαλα τα κλάματα και φώναξα σε βοήθεια, εκείνος είπε: ‘Σήμερα θα τελειώσουν όλα. Από εδώ σήμερα δεν θα βγεις ζωντανή’. Στη συνέχεια εκείνος με έριξε σε ένα πτυσσόμενο κρεβάτι, στο οποίο είχε ήδη περασμένα σχοινιά και με έδεσε με αυτά στα χέρια μου αφού πρώτα είχε αλλάξει θέση στις χειροπέδες και πλέον τα χέρια μου ήταν δεμένα μπροστά και όχι πίσω από την πλάτη μου. Σταμάτησα να φωνάζω και προσπάθησα να τον ηρεμήσω και να τον πείσω να με αφήσει, εκείνος είπε: ‘Εγώ θα ρωτάω και εσύ θα απαντάς, θα σε δείρω, θα σε βιάσω από παντού και από πίσω θα σε κάνω σ………., θα σε σκοτώσω και θα σε αφήσω εδώ’, παράλληλα έβαλε ένα μαύρο πιστόλι στο δεξί μου κρόταφο και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι χρώματος μαύρο με δόντια και λάμα στο ύψος του λαιμού μου. Όπλισε το πιστόλι και με ανέκρινε κάνοντάς μου ερωτήσεις σχετικά με το σεξουαλικό παρελθόν μου από την στιγμή που ήμασταν σε διάσταση ήτοι από τον Νοέμβριο του έτους 2015, δηλαδή με ρωτούσε με πόσους, ποιους και πότε ήρθα σε ερωτική επαφή. Κάθε φορά που με ρωτούσε και δεν απαντούσα με χτυπούσε με τα χέρια του στο κεφάλι και με χαστούκιζε, εγώ δεν απαντούσα λόγο του σοκ».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσή της υποστήριζε τότε:

«Σε όλη τη διάρκεια ως στόχο είχα να τον ηρεμήσω, δηλαδή όταν με θώπευε στα στήθη, τα οπίσθιά μου και με φιλούσε, εγώ δεν του έλεγα να σταματήσει αλλά το έκανε παρά τη θέλησή μου. Δεν με έγδυσε και δεν ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί μου. Με ανάγκασε να γράψω μήνυμα στον Τσαγκάρη Βασίλειο, με τον οποίο είχα βρεθεί σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του έτους 2015 και τον Απρίλιο του έτους 2016, πράγμα το οποίο ο Λουκόπουλος γνώριζε, δίχως να του έχω πει εγώ ποτέ. Το μήνυμα που έγραψα ήταν; ‘Σβήσε τον αριθμό μου όπως θα κάνω και εγώ’. Εν τέλει όταν ικανοποιήθηκαν οι ερωτήσεις του σχετικά με τη σεξουαλική μου ζωή, ο Λουκόπουλος έβαλε τα κλάματα και είπε: ‘Είσαι όλη μου η ζωή, δεν με νοιάζει τι θα γίνει με εμένα ούτε με τα παιδιά, σε αγαπώ πιο πολύ από τα παιδιά, ότι άρχισα πρέπει να το τελειώσω’».

Η 42χρονη ανέφερε ότι ενημέρωσε τον αδερφό της, ο οποίος την συνάντησε στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου είχε πάει γιατί ζαλιζόταν, όμως δεν εφημέρευε και δεν την εξέτασαν, ενώ όταν ηρέμησε ήρθε στην αστυνομία για να καταγγέλλει το περιστατικό. Σε ερώτηση αστυνομικού αν είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά, η γυναίκα είχε πει ότι ήταν οξύθυμος και επιθετικός απέναντι στην ίδια και τα παιδιά, δεν χρησιμοποιούσε όμως σωματική βία. Στις 29 Απριλίου, η 42χρονη είχε πάει και πάλι στο Τ.Α Μοσχάτου προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικά ότι είχε βρει έξι ακόμη «κοριούς» που είχαν καταγράψει συνομιλίες της από το 2014. Επίσης προσέθεσε ότι την ημέρα της παράνομης κατακράτησης, μετά την «ελευθέρωσή» της επικοινώνησε με έναν φίλο της, τον αδερφό της αλλά και τον Βασίλειο Τσαγκάρη λέγοντάς του να προσέχει διότι όσο διάστημα που την κρατούσε ο πρώην σύζυγός της είχε πει: «Θα τον σκοτώσω, θα τον κρύψω και μετά θα γυρίσω σπίτι του και θα σκοτώσω και την μάνα του».

Τι κατέθετε τότε ο παραολυμπιονίκης

Στις 29 Απριλίου 2016 οι αστυνομικοί εξέτασαν ενόρκως τον Βασίλειο Τσαγκάρη, ο οποίος είχε πει:

«Για περίπου 10 χρόνια ήμασταν γείτονες με τον Λουκόπουλο και την πρώην σύζυγό του Κ….. Αικατερίνη, όταν διέμεναν μαζί. Με την Κατερίνα γνωρίστηκα καλύτερα, επειδή εκείνη το επεδίωξε και μέσω της μητέρας μου και μιλούσαμε, μαζί της ανέπτυξα μία σχέση, η οποία δεν ήταν συναισθηματική, αλλά είχαμε έρθει σε σεξουαλική επαφή τρεις φορές συνολικά, μία τον Σεπτέμβρη και δύο τον Απρίλιο. Την 25/4/2016 δέχθηκα μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο από τον αριθμό της Κατερίνας και μου ζητούσε να σβήσω τον αριθμό της, αμέσως κάλεσα τον αριθμό της και το σήκωσε ο Λουκόπουλος λέγοντας: ‘τι θέλεις;’ εγώ ζήτησα την Κατερίνα και μου μίλησε από απόσταση και μου είπε ότι είναι καλά, τότε ξαναμίλησε ο Λουκόπουλος και είπε: ‘Να σβήσεις τον αριθμό της’. Την ίδια ημέρα το απόγευμα πήρε τηλέφωνο την μητέρα μου και της είπε ότι ο Λουκόπουλος εξέφρασε απειλές κατά της ζωής μου και της μητέρας μου. Επίσης της είπε ότι την απείλησε με πιστόλι και την κρατούσε για ώρες δεμένη και χρησιμοποίησε βία εναντίον της. Προσωπικά σε εμένα όσες φορές συνάντησα τον Λουκόπουλο ουδέποτε εξέφρασε απειλές σε εμένα προσωπικά».

Πηγή: thetoc.gr