Οι ΗΠΑ ίσως έπαιξαν ρόλο στο θάνατο αμάχων στη Μοσούλη

Gazzetta team
Οι ΗΠΑ ίσως έπαιξαν ρόλο στο θάνατο αμάχων στη Μοσούλη
Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ αναγνώρισε πως είναι πιθανό ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να έχει ευθύνη

Ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ αναγνώρισε σήμερα πως είναι πιθανό ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να έχει ευθύνη για τις εκρήξεις στη Μοσούλη οι οποίες στοίχισαν τη ζωή αμάχων νωρίτερα αυτόν τον μήνα και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, ωστόσο πρόσθεσε πως η ευθύνη ενδέχεται επίσης να ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος.

«Η αρχική εκτίμησή μου είναι πως πιθανόν είχαμε ένα ρόλο σε αυτές τις απώλειες. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν (οι άμαχοι) συγκεντρώθηκαν εκεί από τον εχθρό. Έχουμε ακόμη ανάλυση να κάνουμε», ανέφερε ο υποστράτηγος Στιβ Τάουνσεντ μιλώντας, μέσω βιντεοσύνδεσης από το Ιράκ, σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο. «Πιθανόν επίσης να επρόκειτο για έναν συνδυασμό».

Παίξε νόμιμα στο Survivor με ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο νικητή!

«Φαίνεται σαν πράγματι έτσι να έγινε», δηλαδή σαν οι άμαχοι να χρησιμοποιήθηκαν σαν ανθρώπινες ασπίδες, πρόσθεσε ο ανώτερος αμερικανός αξιωματικός. Δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για ένα «ατύχημα».

Στη Μοσούλη έχουν σταλεί ερευνητές του αμερικανικού στρατού για να εξακριβώσουν εάν οι εκρήξεις οι οποίες κατέστρεψαν κτίρια και σκότωσαν πάνω από 200 ανθρώπους τη 17η Μαρτίου στη συνοικία αλ Τζαντίντα της δυτικής Μοσούλης οφείλονταν σε επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού ή σε εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει τζιχαντιστές.