Αυτά είναι τα «βρώμικα» μυστικά των εστιατορίων σύμφωνα με Άντονι Μπουρντέν

Gazzetta team
Αυτά είναι τα «βρώμικα» μυστικά των εστιατορίων σύμφωνα με Άντονι Μπουρντέν
Βρισκόμαστε στην αρχή της εβδομάδας και σκέφτεσαι ότι είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις την έρευνα σου και να κλείσεις νωρίς τραπέζι σε ένα εστιατόριο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για να απολαύσεις μια εναλλακτική έξοδο με την παρέα σου, που θα συνδυάζει διασκέδαση και φαγητό.

Πώς όμως θα καταλήξεις στον κατάλληλο χώρο; Πριν πάρεις τη γνώμη του κοινού, ο διάσημος Αμερικανός σεφ, Αντονι Μπουρντέν, που καθιέρωσε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το «Top Chef» και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα παρασκήνια των εστιατορίων, αποκαλύπτει πέντε αλήθειες που σχετίζονται με τη φιλοσοφία τους και την υγιεινή τους, στις οποίες καλείσαι να δώσεις βάση, αν θέλεις να πετύχεις την καλύτερη ποιότητα.

Πάμε να τα δούμε:

Τα περισσότερα εστιατόρια «ανακυκλώνουν» το ψωμί

Ο γενικός κανόνας του «δεν πετάμε τίποτα» ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση και πιο συγκεκριμένα στο ψωμί. Οταν ενας σερβιτόρος μαζεύει το τραπέζι που έχει αδειάσει και παρατηρεί ότι κανείς από τους πελάτες δεν είχε αγγίξει τις φέτες στο καλάθι, είναι πολύ πιθανό να το γυρίσει ως έχει στην κουζίνα και να το σερβίρει σε επόμενη παραγγελία.

Οι τουαλέτες καθορίζουν την ποιότητα του φαγητού

Μπορεί να έχεις δει, ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο που επέλεξες συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία από τους πελάτες του, αλλά και θετική κριτική. Ωστόσο ο διάσημος σεφ υποστηρίζει, ότι η αλήθεια κρύβεται στην οργάνωση και καθαριότητα στις τουαλέτες των πελατών. Οσο πιο καθαρές οι τουαλέτες, τόσο πιο καλό και ποιοτικό θα είναι το γεύμα σου.

Η σως ολαντέζ είναι η πιο επικίνδυνη επιλογή

Τα ωμά αυγά που περιλαμβάνει αυτή η σως είναι πολύ ελκυστικός τόπος ανάπτυξης για τα βακτήρια. Κάθε εστιατόριο που φτιάχνει τη δική του σως ολαντέζ θα πρέπει να την ανανεώνει ανά μια ώρα.

Τα θαλασσινά είναι πιο φρέσκα από την Τρίτη έως την Παρασκευή

Οι περισσότερες αγορές χονδρικής για θαλασσινά είναι κλειστές τα Σαββατοκύριακα σύμφωνα με τον Μπουρντέν. Ετσι κάποιοι σεφ πιθανότατα να θέλουν να πουλήσουν ότι έχει απομείνει στους πελάτες τους τη Δευτέρα. Ημέρες όπως η Τρίτη, η Τετάρτη, η Πέμπτη και η Παρασκευή είναι ιδανικότερες για να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Το μπραντς (brunch) δεν είναι τίποτα παρά το φαγητό που έχει απομείνει

Αν και ο ίδιος παραδέχεται πως ετοιμάζει μπραντς, είναι γνωστό στο χώρο των εστιατορίων πως το συγκεκριμένο πιάτο δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, παρά μόνο ο πιο εύκολος και έξυπνος τρόπος να πλασάρουν τα μαγαζιά ένα ακριβό και εντυπωσιακό πιάτο, που βασίζεται σε αυγά και σε αλλαντικά ή άλλα υλικά που έχουν περισσέψει στην κουζίνα τους.

Πηγή: bovary.gr