Ακόμα και ισόβια για Σώρρα! Θλιβερά στοιχεία από το εισαγγελικό πόρισμα για τα «παραμύθια» του

Gazzetta team
Ακόμα και ισόβια για Σώρρα! Θλιβερά στοιχεία από το εισαγγελικό πόρισμα για τα «παραμύθια» του
Πάνω από 12 .000 πολίτες πήγαν σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία να πληρώσουν τα χρέη τους με τις...εξουσιοδοτήσεις του - Με τα ισόβια φλερτάρει ο Αρτέμης Σώρρας

Στο εισαγγελικό πόρισμα που συντάχθηκε για την εγκληματική δράση του Αρτέμη Σώρρα και της ομάδας του o οποίος τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις προκύπτει πως 12 .000 πολίτες πήγαν σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία να πληρώσουν τα χρέη τους με τις...εξουσιοδοτήσεις του.

Οπως προκύπτει η ανεξέλεγκτη δράση του Σώρρα έχει προκαλέσει αδιανόητη ζημιά στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα από το πόρισμα προκύπτει, ότι σε 12 χιλιάδες ανέρχονται οι πολίτες που επικαλούνται τα παραμύθια του Σώρρα και δεν πληρώνουν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η ζημιά του δημοσίου καθημερινά αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και είναι αδύνατον προς το παρόν να υπολογιστεί με ακρίβεια.

Προκαλεί όμως κατάπληξη το γεγονός ότι εκείνοι που επικαλούνται τις εξουσιοδοτήσεις Σώρρα αυξάνονται και μετά την καταδίκη του σε πολυετή κάθειρξη από δικαστήριο της Πάτρας και παρά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών, ενώ ενδεικτικά αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα πως για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ(!) ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά δεν εισπράττονται από δημόσιο, εφορίες κ.λπ.

Μετά από νέα δίωξη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ο Αρτέμης Σώρρας και ο σκληρός πυρήνας των συνεργατών κατηγορούνται για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και άλλες κακουργηματικές πράξεις που επιφέρουν ακόμη και ισόβια.

Νέα δίωξη & ένταλμα σύλληψης του καταζητούμενου Σώρρα

Νέα ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά ακόμα συνεργατών του.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια κάθειρξη καθώς οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι:

* Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 Περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

* Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

* Διασπορά ψευδών ειδήσεων.

* Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

* Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

* Ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

Ο ανακριτής διαφθοράς που ανέλαβε την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη καταζητούμενου προέδρου της Ελλήνων συνέλευσις.

Πηγή: thetoc.gr