«Σοκαρισμένη και συντετριμμένη» η γυναίκα του δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο

Gazzetta team
«Σοκαρισμένη και συντετριμμένη» η γυναίκα του δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο
Η Ρόχεϊ Χαϊντάρα είναι η σύζυγος του ανθρώπου που έσπειρε τον θάνατο στους δρόμους του Λονδίνου. Η ίδια εμφανίστηκε σοκαρισμένη και συντετριμμένη.

Η Ρόχεϊ Χαϊντάρα είναι η σύζυγος του ανθρώπου που έσπειρε τον θάνατο στους δρόμους του Λονδίνου. Η ίδια εμφανίστηκε σοκαρισμένη και συντετριμμένη. Σε δήλωσή της που διένειμε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, αναφέρεται:

«Είμαι συντετριμμένη και σοκαρισμένη μ’ αυτά που έκανε ο Καλίντ. Καταδικάζω απόλυτα τις ενέργειές του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων που πέθαναν και εύχομαι ταχεία ανάρρωση σ’ όλους τους τραυματίες.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, ειδικά των παιδιών, αυτές τις δύσκολες ώρες.»

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ο Μασούντ ενδιαφερόταν για τον μουσουλμανικό «ιερό πόλεμο» κι ότι οι μέθοδοι του απηχούν τη ρητορική των ηγετών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους. Δεν έχουν όμως προκύψει στοιχεία πως σχεδίαζε επίθεση με τρίτα άτομα ή ότι υπήρξε μέλος ακραίας ισλαμικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου, Νηλ Μπάσου, απηύθυνε έκκληση σε όσους ήλθαν σε επαφή με τον Μασούν να αναφέρουν στις αρχές το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

«Αν μιλήσατε μαζί του στις 22 Μαρτίου, σας παρακαλούμε ελάτε να μας το πείτε. Οι πληροφορίες που έχετε μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές για την αξιολόγηση της νοητικής και ψυχικής του κατάστασης.»

Η Ρόχεϊ Χαϊντάρα πιστεύεται ότι ζούσε με τον Μασούντ απ’ το 2010.


Πηγή: thetoc.gr