Άκυρα τα πρόστιμα στο ΚΚΕ για την παράνομη αφισοκόλληση

Gazzetta team
Άκυρα τα πρόστιμα στο ΚΚΕ για την παράνομη αφισοκόλληση
Ακυρώθηκαν πρόστιμα ύψους περίπου 10.000 ευρώ τα οποία είχαν επιβληθεί στο ΚΚΕ από τον δήμο Θεσσαλονίκης για παράνομη αφισοκόλληση.

Ακυρώθηκαν πρόστιμα ύψους περίπου 10.000 ευρώ τα οποία είχαν επιβληθεί στο ΚΚΕ από τον δήμο Θεσσαλονίκης για παράνομη αφισοκόλληση. Τη σχετική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Εφετείο.

Οπως ανέφερε στους δημοτικούς συμβούλους η νέα πρόεδρος Καλυψώ Γούλα, το δικαστήριο ακύρωσε τις αποφάσεις με τις οποίες είχαν επιβληθεί τα πρόστιμα, καθώς έκρινε ότι πρόκειται για προβολή ιδεών πολιτικού χαρακτήρα και δεν μπορούν να εφαρμόζονται οι διατάξεις που υπάρχουν στις εμπορικές διαφημίσεις.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ Μιχάλης Κωνσταντινίδης, υποστήριξε πως «οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν πρόστιμα για πολιτικές αφίσες με το νόμο που ισχύει για εμπορικές αφίσες».

Περισσότερα από δέκα πρόστιμα, συνολικού ύψους περίπου 10.000 ευρώ, είχαν επιβληθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε βάρος του ΚΚΕ και αφορούσαν αφισοκολλήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, συγκεντρώσεις του κόμματος με ομιλητή τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, αφιέρωμα στον Μπρεχτ και άλλες εκδηλώσεις.


Πηγή: thetoc.gr