Νέα ερωτήματα για τους τρεις άφαντους Τούρκους κομάντος

Gazzetta team
Νέα ερωτήματα για τους τρεις άφαντους Τούρκους κομάντος
Μυστήριο παραμένει η τύχη τριών Τούρκων κομάντος, εμπλεκόμενοι στο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν, που έχουν εξαφανισθεί από τα μέσα Φεβρουαρίου από τη βόρειο Ελλάδα.

Το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα αναφέρθηκε προσφάτως σε «καλλιέργεια μύθων».

Όμως νομική εκπρόσωπος άλλων Τούρκων κατηγορουμένων παρουσιάζει mail στρατιωτικών αλλά και συγγενών τους, που αναφέρονται σε εξαφάνιση τους σε ελληνικό έδαφος. Επιπλέον άλλος δικηγόρος επιβεβαιώνει ότι και εκείνος έχει ενημερωθεί για την εξαΰλωση των ιχνών των τριών Τούρκων στρατιωτικών.

Προ ενός μηνός λοιπόν είχε δημοσιοποιηθεί ότι δύο κομάντος της τουρκικής ομάδας υποβρυχίων καταστροφών (SAT), οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ που κατηγορούντο για την επίθεση κατά του Τούρκου Πρωθυπουργού, είχαν ζητήσει στα μέσα Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, πολιτικό άσυλο. Αρχικά κρατήθηκαν σε αστυνομική υπηρεσία της δυτικής Μακεδονίας και αργότερα μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά που ανέλαβε σε δεύτερη φάση την υπεράσπιση των δύο νεαρών ανέφερε ότι «οι πελάτες της την ενημέρωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι δεν είχαν εισέλθει μόνοι τους στο ελληνικό έδαφος αλλά μαζί με άλλους τρεις καταζητούμενους από την ίδια μονάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για τους Αχμέτ Χαμογλού, Γιουσέλ Οζτζάν και Μουσταφά Οζέλ που αποφάσισαν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη με τοπικό λεωφορείο κι από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους».

Στη συνέχεια η κ. Τομαρά προχώρησε σε γραπτή καταγγελία στο Μαξίμου επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη ότι «δεν την αφήνουν να επικοινωνήσει με τους δύο Τούρκους πελάτες της που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, παρ' ότι έχει λάβει προφορικές και γραπτές εντολές από τους συγγενείς της για να τους εκπροσωπεί νομικά».

Επιπλέον εξέφρασε νέα ερωτήματα για την τύχη των τριών άλλων άφαντων Τούρκων στρατιωτικών. Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο ανταπάντησε ότι «είναι εμφανές το επαγγελματικό ή όποιο άλλο ενδιαφέρον της δικηγόρου Σταυρούλας Τομαρά να προβληθεί δημόσια ως υπερασπιστής των δύο Τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν στην Ελλάδα στα μέσα Φεβρουαρίου. Δεν είναι όμως δικαίωμά της να εγκαλεί αναληθώς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για παρεμπόδιση του δικηγορικού της λειτουργήματος και να καλλιεργεί μύθους. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αποδεικνύεται εγγράφως ότι δεν είναι εντολοδόχος των δύο φερόμενων από αυτήν ως πελατών της.»

Όμως η κ. Τομαρά σε νεότερο έγγραφο της επιμένει ότι έχει σειρά στοιχείων ότι εκπροσωπεί νομικά τους δύο κομάντος και δεν υπάρχει το συγκεκριμένο τυπικό «κώλυμα».

Συμπλήρωσε δε «η εξαφάνιση τριών Τούρκων κομάντος δεν είναι 'μύθος'. Εκτός από εμένα, και ο δικηγόρος Ορεστιάδας, πρώην εντολοδόχος των δύο Τούρκων κομάντος, είχε ενημέρωση από τους ίδιους για τους τρεις εξαφανισμένους συναδέλφους τους, όπως παραδέχεται με σαφήνεια σε δύο mail του προς εμένα.»

Η κ. Τομαρά μάλιστα παρουσιάζει καινούργια mail κι ηλεκτρονικά μηνύματα των συγγενών των Τούρκων στρατιωτικών που εκφράζουν αγωνία για την τύχη τους στην Ελλάδα και ότι πιθανόν θα προχωρήσουν κι αυτοί σε αναζητήσεις.

Βασίλης Γ.Λαμπρόπουλος

Πηγή: in.gr