Νέα πρόταση του Μπουτάρη για κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων

Gazzetta team
Νέα πρόταση του Μπουτάρη για κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων
«Δεν αντιλέγω για το εθνικό φρόνημα, όμως αυτό καλλιεργείται από την παρέλαση στρατιωτικών αγημάτων. Γιατί αν δεις τον τρόπο που περπατάνε τα σχολεία, όχι όλα, αλλά και τους πολιτιστικούς συλλόγους, αυτό δεν δίνει τιμή στην ημέρα», τόνισε.

Τη θέση του για κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων διατύπωσε εκ νέου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

Ο κ. Μπουτάρης κάλεσε το σώμα να «υιοθετήσει» τη συγκεκριμένη πρόταση, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη.

«Εάν εξαιρέσουμε το στρατιωτικό άγημα και την ομάδα των σχολείων, όλα τα άλλα είναι να σε πιάνουν τα κλάματα. Κάθε άλλο παρά υπερηφάνεια αισθάνεσαι», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Δεν αντιλέγω για το εθνικό φρόνημα, όμως αυτό καλλιεργείται από την παρέλαση στρατιωτικών αγημάτων. Γιατί αν δεις τον τρόπο που περπατάνε τα σχολεία, όχι όλα, αλλά και τους πολιτιστικούς συλλόγους, αυτό δεν δίνει τιμή στην ημέρα», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr