«Το ΔΝΤ ζητά πρόσθετα μέτρα λιτότητας» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας

Gazzetta team
«Το ΔΝΤ ζητά πρόσθετα μέτρα λιτότητας» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας
Εσφαλμένος ήταν, σε σημαντικό βαθμό, ο σχεδιασμός των μεταρρυθμίσεων για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου

Ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας σε εκδήλωση στη Βουλή, έκανε λόγο για ανισόρροπο μείγμα μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην αγορά εργασίας και παραμέληση της αγοράς προϊόντων, της δημόσιας διοίκησης και του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Ακόμη, μίλησε για εσφαλμένη και αντίθετη με τη διεθνή εμπειρία εκτίμηση για άμεση απόδοση τους, καθώς και για αδυναμία στην εφαρμογή τους λόγω του μεγάλου όγκου αυτών και της περιορισμένης διοικητικής ικανότητας και πολιτικής αποδοχής τους.

«Σημαντικό ρόλο στη διόγκωση της ελληνικής κρίσης διαδραμάτισαν οι εσφαλμένες επιλογές οικονομικής πολιτικής και μεταρρυθμίσεων που επιβλήθηκαν, και η αδυναμία του φαύλου εγχώριου πολιτικού συστήματος να διαπραγματευτεί μία καλύτερη πολιτική προσαρμογής», είπε ο κ. Παπαδημητρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Παρά τη γενική αυτή παραδοχή του, το ΔΝΤ σήμερα ζητά για την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα λιτότητας τα προσεχή έτη, θεωρώντας τα ικανά να συμπληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι όπως έδειξε‭ ‬έρευνα‭ ‬του‭ Ταμείου‭, ‬οι‭ ‬προτεινόμενες‭ ‬από‭ ‬τους‭ ‬θεσμούς μεταρρυθμίσεις‭ ‬στην‭ ‬αγορά‭ ‬εργασίας‭ ‬είχαν‭ ‬μικρή‭ ‬επίδραση‭ ‬στην‭ ‬ολική παραγωγικότητα της οικονομίας, με μόνη εξαίρεση τις μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις σε‭ ‬έρευνα και‭ ‬τεχνολογία,‭ ‬τηλεπικοινωνίες‭ ‬και‭ ‬υποδομές που‭ ‬έχουν‭ ‬θετική επίδραση.



Πηγή: iefimerida.gr