2,1 εκατ. δολαρία πωλήθηκε το πατρικό του Ντόναλντ Τραμπ

Gazzetta team
2,1 εκατ. δολαρία πωλήθηκε το πατρικό του Ντόναλντ Τραμπ
Το σπίτι που πέρασε τα πρώτα του παιδικά χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Κουίνς της Νέας Υόρκης, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 2,14 εκατομμυρίων δολαρίων, ενός τιμήματος υψηλότερου σε σύγκριση με το μέσο όρο των τιμών των κατοικιών στη συνοικία αυτή αλλά λιγότερο σε σύγκριση με την τιμή που αναμενόταν

Στην κατοικία, η οποία βρίσκεται στην ακριβή συνοικία Τζαμάικα Εστέιτς, στο ανατολικό Κουίνς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής του. Η διεύθυνση αυτή αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησής του.

Κατόπιν η οικογένεια μετακόμισε σε ένα άλλο, μεγαλύτερο σπίτι, το οποίο ο πατέρας του Φρεντ Τραμπ έχτισε σε κοντινή απόσταση.

Σε μια εμφάνιση που έκανε στην εκπομπή «The Tonight Show» στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC τον Σεπτέμβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί στην οικία των πρώτων παιδικών του χρόνων, επισημαίνοντας πόσο «θλιμμένος» είναι επειδή το σπίτι πωλείται τονίζοντας την ίδια ώρα ότι «θέλω να το αγοράσω».

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπεύθυνος του μεσιτικού γραφείου που οργάνωσε την πώληση της κατοικίας, Μίσα Χαγκάνι, δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή, όμως διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για τον ίδιο το Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικεφαλής του Paramount Realty USA δεν θέλησε επίσης να γνωστοποιήσει τον αριθμό των προσφορών που υποβλήθηκαν κατά τη διαδικασία της υποβολής, που έκλεισε στα μέσα Ιανουαρίου. Η αγορά μόλις ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η τιμή πώλησης είναι υψηλότερη σε σύγκριση με την τιμή παρόμοιων ακινήτων στη συνοικία Τζαμάικα Εστέιτς (περίπου 1,6 εκατομμύρια δολάρια), αλλά χαμηλότερη σε σύγκριση με τις προσδοκίες του μεσιτικού γραφείου, άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μονοκατοικία, που οικοδομήθηκε το 1940, περιλαμβάνει 5 δωμάτια, τέσσερα μπάνια και ένα wc.

Πηγή: ethnos.gr