Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον άνδρα που δολοφόνησε τον βιαστή της κόρης του

Gazzetta team
Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον άνδρα που δολοφόνησε τον βιαστή της κόρης του
Στο εδώλιο κάθισαν η κόρη και η σύζυγος του 41χρονου κατηγορούμενου

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 41χρονο Βούλγαρο, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 53χρονου συμπατριώτη του - πράξη που οι διωκτικές αρχές απέδωσαν σε αντίποινα για βιασμό που κατήγγειλε ότι υπέστη προηγουμένως η 24χρονη κόρη του από τον δολοφονηθέντα.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν εξάλλου, η κόρη και η σύζυγος του 41χρονου κατηγορούμενου, που καταδικάστηκαν σε 15ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Σε αντίθεση με τον άνδρα, που μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου οδηγήθηκε στις φυλακές, οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες ενόψει του Εφετείου, καθώς αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.

Για την ίδια ανθρωποκτονία κατηγορείται ένα ακόμη ανδρόγυνο Βουλγάρων, το οποίο όμως, δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί. Ως εκ τούτου, η υπόθεσή τους θα εισαχθεί στο δικαστήριο εάν και εφόσον συλληφθούν.

Το φονικό αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο 53χρονος, σεσημασμένος στην πατρίδα του για βιασμούς, εντοπίστηκε νεκρός σε αποστραγγιστική τάφρο σε αγροτική περιοχή της Νέας Ζίχνης Σερρών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε αλλεπάλληλα χτυπήματα από τσεκούρι, ενώ στην ταυτοποίησή του συνέβαλαν κάποια χαρακτηριστικά τατουάζ που έφερε στο σώμα του.

Πέρασε ενάμισης χρόνος για να εξιχνιαστεί η υπόθεση από την Αστυνομία. Όπως ανακοινώθηκε τότε, ο 53χρονος είχε παρασύρει την 24χρονη, τη μητέρα της και την τρίτη γυναίκα που αναφέρεται στη δικογραφία σε απομονωμένη ορεινή περιοχή κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με το πρόσχημα ότι έκρυβε χρήματα τα οποία σκόπευε δήθεν να μεταφέρει με τη βοήθεια των τριών γυναικών που θα εισέπρατταν από 5.000 ευρώ η καθεμία.

Εκεί, όπως καταγγέλθηκε, βιάστηκε η 24χρονη, ενώ οι άλλες δύο γυναίκες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και κατήγγειλαν στους συζύγους τους τα όσα συνέβησαν. Υπό αυτές τις συνθήκες, καταστρώθηκε σχέδιο αντεκδίκησης του καταγγελλόμενου ως δράστη, το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκτέλεσαν τα πέντε εμπλεκόμενα πρόσωπα από κοινού.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο 41χρονος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του θύματος, όχι όμως ότι το δολοφόνησε, ενώ υπέδειξε ως δράστη της ανθρωποκτονίας τον φυγόδικο συμπατριώτη του. Την ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολούθησαν, τόσο η μάνα όσο και η κόρη.

Πηγή : newsbeast.gr