Έτσι δεν θα ξαναδείτε ποτέ κάτι για Survivor στο Facebook (pics)

Gazzetta team
Έτσι δεν θα ξαναδείτε ποτέ κάτι για Survivor στο Facebook (pics)
Το #survivorGR σας βρήκε και στο Facebook; Μη μας αγχώνεστε: ιδού ο τρόπος για να το εξαφανίσετε –και- από εκεί!

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: το Facebook δεν προσφέρει από μόνο του τέτοια δυνατότητα, οπότε για να πετύχουμε τον στόχο μας, θα πρέπει να εγκαταστήσουμε ένα πρόσθετο στον browser μας. Τη δουλειά αυτή θα την κάνει το F.B. Purity, ένα add-on που επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόσει όπως ο ίδιος επιθυμεί την εμφάνιση του Facebook ή, ορθότερα, του περιεχομένου του.

Για να το κατεβάσετε λοιπόν, θα πάτε εδώ και θα πατήσετε το μεγάλο πράσινο κουμπί στο κέντρο της οθόνης σας –βεβαιωθείτε μόνο ότι έχετε επιλέξει τον σωστό browser.

2013.3.27-mesa-2

Τι θα σας κάνει τώρα αυτό;

Κατ’ αρχάς θα κρύψει όλες τις διαφημίσεις, μαζί με το τύπου “similar to” περιεχόμενο που στο 99% των περιπτώσεων σας είναι παντελώς άχρηστο. Επιπλέον, θα μπλοκάρει κάθε καταχώρηση αγνώστου παιχνιδιού ή app στο newsfeed σας, γλιτώνοντάς σας από ακόμα περισσότερο spam.

Εννοείται ότι μπορείτε να αποκλείσετε εντελώς κάθε παιχνίδι όπως επίσης και μηνύματα που αφορούν συγκεκριμένη δραστηριότητα των φίλων σας (συνήθως όταν γίνονται φίλοι με κάποιον, κάνουν “like” σε κάτι, μπαίνουν σε ομάδες κλπ).

Στα θετικά του F.B. Purity η δυνατότητα ορισμού της προβολής των νεότερων δημοσιεύσεων ως προκαθορισμένη (yay!) και η απόκρυψη των Facebook Memories (“on this day”… μπλιαχ!).

2013.3.27-mesa-1

Στο θέμα μας όμως: το F.B. Purity θα σας επιτρέψει να αποκρύψετε από το newsfeed σας κάθε post που περιλαμβάνει συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις –όχι μόνο hashtags!

Εδώ λοιπόν είναι που το add-on μας δίνει ρέστα αφού θα κάνει όλη τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό μας! Πώς θα γίνει αυτό; Έχοντας εγκαταστήσει το F.B. Purity, θα δείτε ότι στη μπλε οριζόντια μπάρα, δίπλα στο εικονίδιο των ειδοποιήσεων των φίλων σας, έχει προστεθεί ακόμα ένα με τα αρχικά “FBP”. Το πατάτε και ανοίγει ένα νέο παράθυρο: εκεί, στο πεδίο δεξιά, θα γράψετε τους όρους (λέξεις/φράσεις), βάσει των οποίων θα φιλτράρεται περιεχόμενο από το newsfeed σας.

Γράφετε ό,τι γράφετε, πατάτε “Save and Close” και είστε πανέτοιμοι!

Δοκιμάστε να περιηγηθείτε λίγο στο Facebook πάντως μετά την εγκατάσταση του F.B. Purity και θα διαπιστώσετε ότι δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό το χάλι που ήταν πριν. Δοκιμάστε το κι αν δεν σας αρέσει, το απεγκαθιστάτε…

Πηγή: popaganda.gr