Λονδίνο: Μουσουλμάνες με μπούρκες έστειλαν μήνυμα κατά της τρομοκρατίας

Gazzetta team
Λονδίνο: Μουσουλμάνες με μπούρκες έστειλαν μήνυμα κατά της τρομοκρατίας
Στάθηκαν πιασμένες στην Γέφυρα Ουεστμίνστερ, όπου στις 22 Μαρτίου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι

Φορώντας μπλε μπούρκα, Μουσουλμάνες του Λονδίνου απέτισαν χτες φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 22ας Μαρτίου στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της τρομοκρατίας, ενωμένες σαν μία μία γροθιά, στη Γέφυρα του Ουέστμίνστερ.

Συμμετέχοντας στην "Πορεία Αλληλεγγύης", οι Μουσουλμάνες ένωσαν τα χέρια τους χτες το απόγευμα στις 4 μ.μ., όσα δηλαδή και τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης με δράστη τον Χαλίντ Μασούντ, κι όταν το Big Ben άρχισε να χτυπάει έστειλαν το δικό τους μήνυμα ελπίδας για πέντε λεπτά με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι Μουσουλμάνες φόρεσαν μπλε μπούρκα γιατί, όπως είπαν, είναι το μήνυμα της ελπίδας .

«Αυτή είναι η πόλη μου και αυτό είναι μία πολύ μικρή χειρονομία, αλλά η ζωή αποτελείται από μικρές χειρονομίες σαν κι αυτή», δήλωσε μία Μουσουλμάνα που συμμετείχε στην πορεία αλληλεγγύης.

«Το αίσθημα για όσα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη ήταν πολύ δυνατό. Σκεφτήκαμε πως υπήρχαν εδώ άνθρωποι σαν κι εμάς που από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν την ζωή τους και το να στεκόμαστε έτσι εδώ είναι πολύ δυσβάσταχτο», δήλωσε άλλη Μουσουλμάνα.

Να σημειωθεί πως, ο τρομοκράτης Χαλίντ Μασούντ, πέρασε από τη γέφυρα με το γκρι αυτοκίνητό του, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και ενός αστυνομικού που μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον δράστη έξω από το Κοινοβούλιο.








Πηγή: protothema.gr