Επτά μαθητές και ένας καθηγητής σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα

Gazzetta team
Επτά μαθητές και ένας καθηγητής σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
Μια σχολική εκδρομή σε πίστες του σκι έχει εξελιχθεί σε τραγωδία καθώς σημειώθηκε μια φονική χιονοστιβάδα η οποία φέρεται να σκότωσε 7 παιδιά.

Επτά μαθητές και ένας καθηγητής ανασύρθηκαν νεκροί σήμερα, αφού καταπλακώθηκαν από μια χιονοστιβάδα, η οποία προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 40 ανθρώπων κοντά στο Νάσου στο βόρειο Τόκιο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.

Οι μαθητές Λυκείου και ο καθηγητής προέρχονταν από το λύκειο της Οταβάρα, στην περιφέρεια του Τοσίγκι όπου βρίσκεται η πόλη Νάσου.

Τα θύματα συμμετείχαν μαζί με μια ομάδα συνολικά 52 μαθητών και 11 καθηγητών, από 7 λύκεια, σε τριήμερη εκδρομή στο βουνό, όταν η χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή.

Περισσότεροι από 100 στρατιώτες αναπτύχθηκαν επί τόπου για να βοηθήσουν τα θύματα εν μέσω δυσχερών καιρικών συνθηκών, καθώς σημειώνονταν σφοδρές χιονοπτώσεις. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για χιονοστιβάδες χθες και σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, επτά μαθητές και ένας καθηγητής εντοπίστηκαν αναίσθητοι και χωρίς ζωτικές ενδείξεις, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος των τοπικών υπηρεσιών διάσωσης.

Ο πρώτος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 8 μαθητές που εντοπίστηκαν νεκροί.

Μεταξύ των τραυματιών, δύο μαθητές βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο Ιάπωνας αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία».

Η χιονοστιβάδα έπληξε την περιοχή την τελευταία ημέρα της εκδρομής, διευκρίνισαν οι αρχές.

«Πρόκειται για ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε σημειωθεί κάποιο σοβαρό δυστύχημα» είπε ένας από τους καθηγητές στο πρακτορείο Jiji.

«Είμαι πολύ σοκαρισμένος».