Κατασκεύασαν εχθρό μέσω «fake» εικόνας από την επίθεση στο Λονδίνο (pics)

Gazzetta team
Κατασκεύασαν εχθρό μέσω «fake» εικόνας από την επίθεση στο Λονδίνο (pics)
Στην εποχή των "ψεύτικων ειδήσεων" κάποιοι καπηλεύονται θλιβερά γεγονότα. Παρουσίασαν μουσουλμάνα ως αδιάφορη για την επίθεση στο Λονδίνο "αλλάζοντας" μια φωτογραφία

Στην εποχή των "ψεύτικων ειδήσεων" κάποιοι καπηλεύονται θλιβερά γεγονότα. Παρουσίασαν μουσουλμάνα ως αδιάφορη για την επίθεση στο Λονδίνο "αλλάζοντας" μια φωτογραφία.

Ο "ισλαμιστικός κίνδυνος" έχει μπει στο επίκεντρο συζητήσεων και προβληματισμού, ειδικά μετά τις συνεχείς επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης και δη την τελευταία στο Λονδίνο. Μετά τα γεγεονότα στη βρετανική πρωτεύουσα κυκλοφόρησε μία φωτογραφία στα σόσιαλ μίντια η οποία υποτίθεται πως δείχνει μία μουσουλμάνα με μαντίλα που... αγνοεί τα θύματα της επίθεσης δίπλα της. Μάλιστα, η φωτογραφία συνοδεύτηκε και με κατάρες προς το πρόσωπό της και εν γένει προς όλους τους μουσουλμάνους.

Ιδού η επίμαχη φωτό:

Κάποιος πιο προσεκτικός θα μπορούσε να διακρίνει ότι η γυναίκα δεν είναι αδιάφορη. Εάν όμως τούτο δεν είναι εύκολα αντιληπτό, είναι ξεκάθαρο όταν υπάρχει φωτογραφία μερικά δευτερόλεπτα μετά:

Οι δύο φωτογραφίες αποδεικνύουν την αλήθεια, ότι δηλαδή μία εικόνα δεν λέει πάντα την αλήθεια και σίγουρα δεν αποτυπώνει όλη το γεγονός.

Πόσο μάλλον όταν υιοθετούνται κριτικές σκέψεις αλλά όχι προς όλες τις πλευρές.

Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε πως αφενός ο φωτορεπόρτερ που τράβηξε την επίμαχη φωτό, υπερασπίστηκε τη γυναίκα, ενώ και η ίδια μίλησε στα ΜΜΕ εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και την οδύνη της.


Πηγή: thetoc.gr