Ο Τριντό φώναξε: «Ζήτω η Ελλάδα» και παρέλασε πρώτος στον Καναδά (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Τριντό φώναξε: «Ζήτω η Ελλάδα» και παρέλασε πρώτος στον Καναδά (pics & vid)
Μέγας τελετάρχης φέτος ο πρωθυπουργός του Καναδά...

«Ζήτω η Ελλάς», «Ζήτω ο Καναδάς» και «Χρόνια πολλά» βροντοφώναξε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, ανοίγοντας ως μέγας Τελετάρχης την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ.

Χιλιάδες ομογενείς δήλωσαν και φέτος «παρών» στην οδό Jean Talon για να τιμήσουν και να χειροκροτήσουν τους μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπρόσωποι φορέων που παρέλασαν κάτω από έναν λαμπρό ήλιο παρά το τσουχτερό κρύο και τους -7 βαθμούς.


«Μεγάλη μέρα για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς», είπε ο πρωθυπουργός του Καναδά στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ που στάθηκαν δίπλα του πριν την έναρξη της παρέλασης. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στο Μόντρεαλ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.
Τζάστιν Τριντό: «Ζήτω η Ελλάς»
Η παρέλαση άνοιξε με τα λάβαρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της 25ης Μαρτίου, οι σημαίες Ελλάδος, Καναδά, Κύπρου, Μόντρεαλ και Κεμπέκ, το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και του Συλλόγου των Καλαβρύτων, των Μεσσηνίων, των Αρκάδων και των Μανιατών.
Τζάστιν Τριντό: «Ζήτω η Ελλάς»
«Είναι τιμή μας που ο Καναδός πρωθυπουργός απεδέχθη φέτος να είναι Τελετάρχης στην παρέλαση μας. Κάθε χρόνο, εδώ και πολύ καιρό, δίνει το παρών στις εκδηλώσεις μας, αλλά ειδικά φέτος η παρουσία του σηματοδοτεί ένα καθαρό μήνυμα στήριξης του Ελληνισμού», έλεγαν στο greekpost.ca στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, ο κ. Τριντό παρακολούθησε την δοξολογία στον κατάμεστο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ.κ. Σωτήριος. Τον κ. Τριντό συνόδευαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων και οργανώσεων.
Πηγή: athensvoice.gr