Τεράστια κίτρινα εμπόδια στα τουριστικά μέρη του Λονδίνου (pics)

Gazzetta team
Τεράστια κίτρινα εμπόδια στα τουριστικά μέρη του Λονδίνου (pics)
Μπορεί στη Γερμανία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου να έβαλαν τσιμεντένια οδοφράγματα, στο Λονδίνο, όπως φαίνεται, επιλέγουν κίτρινες σιδερένιες κατασκευές.

Οι περίεργες αυτές κίτρινες σιδερένιες κατασκευές εμφανίστηκαν γύρω από τουριστικά hotspot του Λονδίνου μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Τετάρτης στου Ουέστμινστερ.

Τα κίτρινα εμπόδια είναι αρκετά ψηλά έτσι ώστε να χωρούν να περνούν από αυτά άνθρωποι, αλλά η κατασκευή τους είναι τέτοια, που σε συνδυασμό με την τοποθέτησή τους προστατεύει ουσιαστικά τους πεζούς από τα αυτοκίνητα.

Αυτά τα «δαχτυλίδια του χάλυβα» όπως τα αποκαλούν, τοποθετήθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, το Mall, το Green Park το Constitution Hill και κοντά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας μιλώντας στην Telegraph είπως πως «δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία ότι υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος σε αυτά τα σημεία. Είναι απλά μέτρα ασφαλείας αλλά όχι απάντηση σε κάποια απειλή. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ προφανώς και είναι ένα σημείο το οποίο θα επωφεληθεί από την τοποθέτηση των κατασκευών αυτών».

Εκτός από αυτές τις κίτρινες κατασκευές, η αστυνομία εγκατέστησε και εμπόδια χάλυβα κατά μήκος του Mall που οδηγεί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Εντωμεταξύ, μετά την επίθεση της Τετάρτης, θωρακισμένα οχήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους του Λονδίνου.

Ο στόλος των οχημάτων αυτών, είναι γνωστός ως «the Guardians» και διαθέτουν αλεξίσφαιρα ελαστικά, ενισχυμένο δάπεδο έτσι ώστε να αντέχει σε εκρήξεις και είναι τόσο ενισχυμένο έτσι ώστε να μην παθαίνει τίποτα σε περίπτωση που εκτοξευτεί εναντίον του χειροβομβίδα. Επίσης, είναι αλεξίβομβο, ενώ μπορεί να μεταφέρει οκτώ άτομα. Οι μπάρες που έχει στον προφυλαχτήρα είναι τόσο ισχυρές που μπορούν να διασπάσουν και μπάρες.

Δύο από αυτά ήταν παρκαρισμένα τις προηγούμενες ημέρες, μετά την επίθεση βέβαια, έξω από το κοινοβούλιο.

Εντωμεταξύ εκατοντάδες αστυνομική από ολόκληρη τη χώρα είναι σε διαρκή περιπολία. Στο Λονδίνο οι δυνάμεις διπλασιάστηκαν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ενισχύθηκαν κατά το ένα τρίτο.

Πηγή: iefimeirda.gr