Επίθεση στο Λονδίνο: «Φύλλο και φτερό» το 4ο διαμέρισμα του Μασούντ

Gazzetta team
Επίθεση στο Λονδίνο: «Φύλλο και φτερό» το 4ο διαμέρισμα του Μασούντ
Κατά τις πληροφορίες της αστυνομίας το σπίτι αυτό επισκέπτονταν συχνά ο τρομοκράτης, πριν το αιματηρό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου

Ο Καλίντ Μασούντ, πατέρας τριών παιδιών, μπορεί να έδρασε ως «μοναχικός λύκος» στην τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είχε συνεργούς. Ο 52χρονος Βρετανός που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, είχε «επαφές» στο Μπέρμιγχαμ. Εξ’ ου και οι έφοδοι της αστυνομίας στην πόλη, το Λονδίνο και αλλού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail» οι αρχές έκαναν έφοδο σε ένα τέταρτο διαμέρισμα στο Μπέρμιγχαμ, αφαιρώντας υπολογιστές, CD και αρχεία. Κατά τις πληροφορίες της αστυνομίας το σπίτι αυτό επισκέπτονταν συχνά ο τρομοκράτης, πριν το αιματηρό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου.

Γείτονες της περιοχής αποκάλυψαν ότι είχαν δει τον Μασούντ να έρχεται συχνά με ισλαμική περιβολή. Μάλιστα, τον περιγράφουν ως μια ήσυχη προσωπικότητα και τον χαρακτήρισαν μέχρι και καλό άνθρωπο. Από τους περίοικους καταγράφεται επίσης, ότι πρόκειται για μια πολύ φιλειρηνική περιοχή.

Οι αρχές εξαπέλυσαν αστυνομικές επιδρομές σε κατοικίες σε αρκετές περιοχές της Βρετανίας έπειτα από την επίθεση και συνέλαβαν έντεκα ανθρώπους, αλλά μόνο ένας εξ’ αυτών τελούσε υπό κράτηση χθες Σάββατο.

Κάλεσαν τους όποιους φίλους και οικείους του Μασούντ να παρουσιαστούν στις αρχές για να τις βοηθήσουν να καταγράψουν τις κινήσεις του πριν την επίθεση και να καταθέσουν τις οποιαδήποτε πιθανές αιτίες που μπορεί να τον οδήγησαν στην ενέργεια του.

Πριν τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στην Βρετανία, στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005, ο Μασούντ θεωρείτο από τις μυστικές υπηρεσίες ως ένας γνωστός εγκληματίας που συνιστούσε όμως ασήμαντη απειλή.

Πηγή: protothema.gr