«Κουκουλώνουν» περίεργα περιστατικά στην Αττική Οδό

Gazzetta team
«Κουκουλώνουν» περίεργα περιστατικά στην Αττική Οδό
Παρελκυστικές τακτικές χρησιμοποιεί η Αττική Οδός, προκειμένου να μην διαρρεύσουν περίεργα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα επί του αυτοκινητοδρόμου.

Ουσιαστικά, η επιχείρηση στρατηγικά επιλέγει να μην απαντά έγκαιρα στα αιτήματα πολιτών, ώστε –καλυμμένη πίσω από τις διαδικασίες για τη διαγραφή του οπτικού υλικού μετά την πάροδο τριημέρου- να συγκαλύπτει πιθανά συμβάντα που θα την εξέθεταν σε αρνητική δημοσιότητα.

Η καταγγελία που φέρνει στο φως τις παρελκυστικές αυτές τακτικές αφορά υπόθεση οδηγού, ο οποίος, ενώ βρισκόταν στην Αττική Οδό δέχθηκε στο όχημά του ένα μεγάλο αντικείμενο, το οποίο και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Αμαρουσίου, πολύ κοντά στο Υπουργείο Παιδείας, σημείο στο οποίο και στο παρελθόν έχουν πέσει αντικείμενα από τη γέφυρα που βρίσκονται πάνω από την Αττική Οδό.

Και, ενώ ο καταγγέλλων εγγράφως ζήτησε άμεσα οπτικό υλικό από τις κάμερες –προκειμένου να προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες αποζημίωσης, η Αττική Οδός απάντησε μετά από επτά ημέρες (!) ότι το υλικό διαγράφεται εντός τριημέρου. Και αυτό, ενώ η ίδια η Αττική Οδός είχε άμεσα επιβεβαιώσει τη λήψη της σχετικής αίτησης, γεγονός, που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνίας για αντίστοιχη καθυστέρηση από την πλευρά του καταγγέλοντος.

Συγκεκριμένα, στην αίτησή του, ο οδηγός αναφέρει ότι περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της 14ηςΜαρτίου οδηγούσε στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο στο ύψος του Mall. Τότε δέχθηκε ένα βαρύ (πιθανότατα μεταλλικό) μαύρο αντικείμενο στην οροφή του αυτοκινήτου του ακριβώς πάνω από το παρμπρίζ, δημιουργώντας τράνταγμα και έντονο μεταλλικό θόρυβο.

Το εν λόγω αντικείμενο πιθανότατα έπεσε από τη γέφυρα που βρίσκεται πάνω από την Αττική Οδό, ενώ ο καταγγέλων δεν είδε αν προκλήθηκαν ζημιές και σε άλλα οχήματα πίσω από αυτόν.

Η απάντηση της Αττικής Οδού ήρθε μια ολόκληρη εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαρτίου, στην οποία και αναφέρει πως ναι μεν υπάρχει υποχρέωση εγκατάστασης κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για τη διαχείριση της κυκλοφοριακής ροής στον αυτοκινητόδρομο εντούτοις, το υλικό διαγράφεται αυτομάτως εντός τριών ημερών από τη λήψη του. Και συνεπώς, σύμφωνα πάντα με την Αττική Οδό, «προέκυψε ότι δεν υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό για το συμβάν».

Ουσιαστικά δηλαδή, λειτουργώντας παρελκυστικά, το αρμόδιο τμήμα καθυστέρησε εντέχνως την απάντηση, ώστε να καλυφθεί πίσω από τη διαδικασία διαγραφής του υλικού ώστε να αποφύγει την οποιαδήποτε διαρροή. Μια πρακτική που δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών, αναφορικά με το αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για κατ’ εξακολούθηση συμβάντα τα οποία και εντέχνως «κουκουλώνονται» προκειμένου να μην καταβληθούν αποζημιώσεις ή να μην προκλήθεί αρνητική δημοσιότητα.

Πηγή: insider.gr