Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα σε αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν

Gazzetta team
Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα σε αεροπορική επιδρομή στο Αφγανιστάν
«Ο θάνατος του Καρί Γιασίν είναι απόδειξη ότι τρομοκράτες που δυσφημούν το ισλάμ και προμελετημένα στοχοθετούν αθώους πολίτες δεν θα διαφεύγουν της δικαιοσύνης»

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες ότι μια επιδρομή αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα σκότωσε στο Αφγανιστάν έναν μαχητή της αλ Κάιντα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο δύο Αμερικανών πολιτών, ενώ κατηγορείτο ότι συμμετείχε μεταξύ άλλων στην πολύνεκρη επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα κρίκετ της Σρι Λάνκα το 2009.

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε ότι η επίθεση έγινε στις 19 Μαρτίου στην επαρχία Πακτίκα και σκότωσε τον Καρί Γιασίν «γνωστό ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ Κάιντα», που έχει δεσμούς με την οργάνωση Τεχρέκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν.

«Ο θάνατος του Καρί Γιασίν είναι απόδειξη ότι τρομοκράτες που δυσφημούν το ισλάμ και προμελετημένα στοχοθετούν αθώους πολίτες δεν θα διαφεύγουν της δικαιοσύνης», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, ο Γιασίν φέρεται να ευθυνόταν για μια βομβιστική επίθεση το 2008 σε ένα ξενοδοχείο στο Πακιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, ανάμεσα τους δύο Αμερικανούς πολίτες.

Σήμερα, οι πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας και ισλαμιστές μαχητές τόνισαν ότι μια επιδρομή ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σκότωσε στο Αφγανιστάν τον Γιασίν, που ήταν επίσης γνωστός με το όνομα Ουστάντ Ασλάμ.


Πηγή: protothema.gr