Ιωάννινα: Μπήκε σε κτίριο του Δήμου και άρπαξε πορτοφόλι

Gazzetta team
Ιωάννινα: Μπήκε σε κτίριο του Δήμου και άρπαξε πορτοφόλι
Ο δράστης διέφυγε, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερεύνησαν την υπόθεση μετά την καταγγελία της υπαλλήλου κατάφεραν να εξακριβώσουν τα στοιχεία ταυτότητάς του

Για μια προσωπική του συναλλαγή μπήκε στο κτίριο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου Ιωαννιτών στα Ιωάννινα ένας 38χρονος δημότης, αλλά η αρμόδια υπάλληλος έλειπε για λίγο από το γραφείο της και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να... αρπάξει το πορτοφόλι της!

Ο δράστης διέφυγε, αλλά οι αστυνομικοί ης Ασφάλειας που ερεύνησαν την υπόθεση μετά την καταγγελία της υπαλλήλου κατάφεραν να εξακριβώσουν τα στοιχεία ταυτότητάς του. Το κλεμμένο που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα βρέθηκε στην κατοχή του 38χρονου, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου μια και η κλοπή είχε γίνει την Τετάρτη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός 21χρονου, τον οποίο ταυτοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ως δράστη της κλοπής σε βάρος μιας 85χρονης τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ιεράπετρα. Ο νεαρός μαζί με έναν συνεργό του που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, είχαν επισκεφθεί στο σπίτι της την ηλικιωμένη, την κράτησαν απασχολημένη και της άρπαξαν 600 ευρώ. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 21χρονου και σε άλλες κλοπές.

Πηγή: protothema.gr