Ο Σταύρος Θεοδωράκης... διαδήλωσε στη Ρώμη (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Σταύρος Θεοδωράκης... διαδήλωσε στη Ρώμη (pics & vid)
«Μπορούμε να τους νικήσουμε» με αυτό το μήνυμα απευθύνθηκε στη συγκέντρωση υπέρ της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ρώμης ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μετά τον Τζιάνι Πιτέλα και τον Γκι Φέρχοφσταντ ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε στους συγκεντρωμένους νεολαίους φεντεραλιστές καθώς και σε χιλιάδες πολίτες του κινήματος της ομάδας Σπινέλι. Ο πλήρης χαιρετισμός του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Έρχομαι από την Αθήνα για να σας πω ότι δεν έχει μόνο λαϊκιστές και συντηρητικούς η χώρα μου. Έχει και φανατικούς ευρωπαϊστές. Παραφράζοντας τους Έλληνες ποιητές θα σας έλεγα ότι πρέπει να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες και τους αριστεριστές αντιευρωπαϊστές, στους λαϊκιστές. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι δική μας η ευθύνη. Μπορούμε να νικήσουμε και να κάνουμε την Ευρώπη που θέλουμε χωρίς παραχωρήσεις στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς. Οχι μόνο αυτούς που φαίνονται αλλά και αυτούς που κρύβονται. Φιλιά και θα πετύχουμε!»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός από την Ελλάδα που πήρε μέρος στη συγκέντρωση και συνοδευόταν από τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο, ο οποίος ακολούθησε μέχρι το Κολοσσαίο.

Πηγή: iefimerida.gr