Μειώθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Gazzetta team
Μειώθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων
Μετά από οδηγίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής επαναπροσδιορίστηκε προς τα κάτω η αριθμητική δυνατότητα φιλοξενίας των συγκεκριμένων δομών

Μειώθηκαν κατά 133 άτομα οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις 42 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και ο συνολικός αριθμός των φιλοξενουμένων σε 16 από αυτές, μετά από οδηγίες του υπουργείου μεταναστευτικής Πολιτικής. Χθες καταγράφηκαν 18.733 άτομα έναντι 18.866 ατόμων που διέμεναν στις δομές την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των δομών μειώθηκε από 38.772 άτομα σε 44 δομές στα 20.284 άτομα σε 42 δομές.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, η μείωση αυτή, "χωρίς να προκύπτει ζήτημα κάλυψης των πραγματικών αναγκών φιλοξενίας προσφύγων / μεταναστών", οφείλεται:
- Στον επαναπροσδιορισμό της αριθμητικής δυνατότητας φιλοξενίας προς τα κάτω, σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου μεταναστευτικής Πολιτικής σε 16 δομές φιλοξενίας και συγκεκριμένα στις: Κυλλήνης, προβλήτα Σκαραμαγκά, Σχιστού Περάματος, Ελαιώνα Γ', Ραφήνας, Μαλακάσας, Ριτσώνας, 3ου χιλ. Βόλου-Λάρισας, Τρικάλων, Δολιανών, Φιλιππιάδας Πρεβέζης, Αλεξάνδρειας, Διαβατών, Κορδελιού, Πολυκάστρου Κιλκίς και Λαγκαδά,
- Στην οριστική κατάργηση των δομών σε Γιαννιτσά και Νέα Καρβάλη και
- Στην προσωρινή παύση της λειτουργίας των δομών Κυψελοχωρίου, Πέτρας Ολύμπου, Ωραιοκάστρου, Σίνδου, Καλοχωρίου, και Χέρσου Κιλκίς.

Περαιτέρω βρίσκεται σε εξέλιξη αναβάθμιση των δομών Αγ. Ανδρέα, Θήβας, Κατσικά, Τσεπέλοβου, Περιγιαλίου, Βαιοχωρίου, Καλυβίων, Θέρμης, Δράμας και Σερρών.
Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθενται 30 ιατροί και 15 νοσηλευτές, ενώ υφίσταται και περιοδική κάλυψη με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (π.χ παιδίατροι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι).

Πηγή: protothema.gr