Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

Gazzetta team
Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο
Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο.

Αν και η φωτογραφία του κυκλοφόρησε, οι Αρχές τη δημοσιοποίησαν επισήμως.

Σκοπός της αστυνομίας είναι να συγκεντρώσει πληροφορίες για τυχόν επαφές του δράστη που έπεσαν στην αντίληψη των πολιτών.

Άλλωστε η φωτογραφία του προσώπου του δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή το απόγευμα, συνοδευόταν από την έκκληση των Αρχών προς όλους όσοι τον γνώριζαν να προσέλθουν για κατάθεση στην αστυνομία.

Ο διοικητής της μονάδας αντιτρομοκρατικών ερευνών της Σκότλαντ Γιαρντ, Μαρκ Ρόουλι, γνωστοποίησε από την πλευρά του ότι η αστυνομία προχώρησε σε δύο νέες σημαντικές συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μια τρίτη το πρωί της Παρασκευής στο Μάντσεστερ. Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Συνολικά η αστυνομία έχει συλλάβει 11.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε τρεις διευθύνσεις, δύο στο Μπέρμιγχαμ και μία στο Λονδίνο.

Ο Χάλιντ Μασούντ, ο δράστης της πλέον πολύνεκρης επίθεσης στη Βρετανία τα τελευταία 12 χρόνια, ήταν Βρετανός υπήκοος και παντρεύτηκε με μια μουσουλμάνα το 2004.

Ο γάμος του τον επηρέασε και ασπάστηκε το Ισλάμ, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Κατόπιν εργάστηκε στη Σαουδική Αραβία προτού επιστρέψει στη Βρετανία το 2009.

«Δεν διαθέτουμε κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η επίθεση θα μπορούσε να έχει προληφθεί από πριν» δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC ο Ντόμινικ Γκρίεβ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις υπηρεσίες πληροφοριών και την ασφάλεια.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί για επιθέσεις, κατοχή όπλων και διατάραξης της δημόσιας τάξης το διάστημα μεταξύ 1983 και 2003, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Όπως γράφει η εφημερίδα Daily Telegraph, εξέτισε ποινή φυλάκισης 2 ετών καθώς μαχαίρωσε στο πρόσωπο έναν άνδρα με τον οποίο ενεπλάκη σε διαπληκτισμό.

Πηγή: Koolnews.gr